Συντηρητική αλλά και στοχευμένη η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση

Δημήτρης Μπούζας15 Ιανουαρίου 2022

Το «δίδυμο» (κόουτς και νέου τεχνικού διευθυντή) όπως όλα δείχνουν θα περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία και ποιοτικά, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Επαναλαμβάνοντας κάποιες από τις πρόσφατες απόψεις μας, οι οποίες είχαν σχέση με τον τρόπο προσέγγισης της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από πλευράς ΠΑΟΚ, υπενθυμίζουμε ότι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι (Λουτσέσκου και Μπότο) από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας τους και δημόσια, ξεκαθάρισαν ότι οι επιλογές τους θα αφορούν περιορισμένο αριθμό υποψήφιων στόχων. Η απόκτηση μερικών εξ αυτών κατά την κρίση τους και άποψη τους, θεωρείται κατ΄επειγόντως αναγκαία για την κάλυψη σοβαρών κενών και μεγάλων αδυναμιών του ρόστερ, το οποίο αδυνατεί να στηρίξει μια αξιόλογη προσπάθεια προσέγγισης και κατάκτησης των διακρίσεων της χρονιάς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σταμάτησαν στον συγκεκριμένο αριθμό: (τρεις), επισημαίνοντας ότι οι νεοαποκτηθέντες θα πληρούν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που θα δικαιολογούν την επιλογή τους. 

Ξεκινώντας από τον Σάστρε και πλησιάζοντας στην δεύτερη περίπτωση που αφορά τον μεσοεπιθετικό, για τον οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η επισφράγιση της συμφωνίας απόκτησης του, δεν μένει παρά να περιμένουμε και να δούμε την τρίτη επιλογή. Όπως όλα δείχνουν και αν έχουμε την ομαλή εξέλιξη του μεταγραφικού προγραμματισμού του «διδύμου», θα είναι ύστερα από πολύ καιρό η πρώτη φορά που περνάει το κατώφλι της Τουμπας ο ποδοσφαιρικός ορθολογισμός. Μία συντηρητική αλλά και καθόλα στοχευμένη συμπεριφορά, τουλάχιστον ως προς τη μεθοδολογία προσέγγισης και την όλη διαδικασία απόκτησης των μεταγραφικών στόχων. Με την ευχή και την ελπίδα βέβαια οι νεοαποκτηθέντες να δικαιώσουν αυτούς που τους επέλεξαν. Η χειμερινή...αντεπίθεση που εικάζεται ότι θα επιχειρηθεί, εδράζεται εν πολλοίς στην απόκτηση αυτής της τριάδας των ποιοτικών που θα τεθούν στην διάθεση του Λουτσέσκου.

Μια και αναφερόμαστε όμως σε «χειμερινές αντεπιθέσεις», αξίζει να αναφερθούμε και σε όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στον χώρο της Σούπερ Λιγκ και αφορούν την κορυφή της, αλλά και τους διεκδικητές μιας ευρωπαϊκής συμμετοχής. Στον Ολυμπιακό η επίσκεψη Μαρινάκη στου Ρέντη και ο πύρινος προεδρικός λόγος παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα των ερυθρόλευκων ΜΜΕ (και όχι μόνον). Σε περίοπτη θέση βέβαια και δίπλα στο προεδρικό ντοπάρισμα, η είδηση ότι το λιμάνι πλησιάζει στην απόκτηση ενός νεαρού και ταλαντούχου από την Παρί Σεν Ζερμέν, του οποίου την περίπτωση την θεωρούν πανομοιότυπη με την αντίστοιχη του Αγκιμπού Καμαρά. 

Λακωνικός υπότιτλος της ναυαρχίδας (ΤΑ ΝΕΑ) το εξής: «Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρέθηκε στον Ρέντη και έδωσε στον Πέδρο Μαρτίνς και στους ποδοσφαιριστές του, το σύνθημα της ερυθρόλευκης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα». Στον Παναθηναϊκό εκτός από το γεγονός της περίεργης υπαναχώρησης του Αλαφούζου ο οποίος δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα Κλάτενμπεργκ, έχουμε μια μυστήρια σιωπή σε ότι αφορά την συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι πράσινοι από το λιμάνι, στο θέμα του νέου γηπέδου τους στο Βοτανικό! Φαίνεται πως η ανίερη συμμαχία δεν ήταν θεμελιωμένη στέρεα. Οι δυο χαλίφηδες χωρίζουν τα τσανάκια τους; Πέραν αυτού, ο Γιοβάνοβιτς αγωνίζεται να ξαναφέρει την καλή ψυχολογία στην ομάδα του μετά το κάζο του Βόλου. Μοναδικό πρόβλημα στην ΑΕΚ η απουσία του Αραούχο, τον οποίο όμως όπως φαίνεται προληπτικά δεν θα τον χρησιμοποιήσει ο Γιαννίκης στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Άρης έχοντας απέναντι του τον σακατεμένο στην κυριολεξία Απόλλωνα που μόλις προχθές συνετρίβη στη Ριζούπολη, προφανώς δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες για το τρίβαθμο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι κιτρινόμαυροι αποκτούν έναν ακόμη αξιόλογο παίκτη (Πίρσμαν) αποδεικνύοντας ότι γνωρίζουν πολύ καλά και την αγορά, αλλά και τον τρόπο να κλείνουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες. Κάπως έτσι αισθάνονται αλλά και κινούνται εν μέσω των προβλημάτων της πανδημίας, οι μονομάχοι της Σούπερ Λιγκ.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ σήμερα υποδέχεται μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια πως ο Νιόπλιας αναμόρφωσε τους Κρητικούς, όπως επίσης και ότι στο ρόστερ του υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι παίκτες. Η επιστροφή του Ζίβκοβιτς δίνει περισσότερη ισχύ στους γηπεδούχους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο σημερινός αγώνας θα είναι εύκολος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.