«Συνήθεια» η παραβίαση του νόμου!

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2022

Τους έχει γίνει πια συνήθεια το να παραβιάζουν τον νόμο. Δεν τίθεται κανένα θέμα ηθικού ή οποιοδήποτε φραγμού, με αποτέλεσμα ότι εκφράζει το εκδοτικό, ποδοσφαιρικό, πολιτικό και φυσικά οικονομικό κατεστημένο να παρουσιάζεται μπρος μας ως μια απλή καθημερινότητα. Σε όλα τα στάδια αυτής της καθημερινότητας συναντάμε πέραν του ενός παραδείγματα, τα οποία πιστοποιούν την παραπάνω άποψη. Ότι δηλαδή κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν όταν το θέλουν. 

Δε πα να υπάρχει νόμος για τα προσωπικά δεδομένα, η Sportday σε άρθρο της δημοσίευσε με λεπτομέρειες από το δικαστικό ρεπορτάζ και προφανώς έχοντας ενημερωθεί από την «ανώνυμη πηγή» (γελάνε και οι πεθαμένοι), το ζήτημα που απασχολεί το Νίκο και τον Γιώργο Σαββίδη. Από τη μέρα που ξεκίνησε, πως αυτό εκτυλίχθηκε και τελείωσε, διανθίζοντάς το και με κρίσεις που φανερά έγερναν προς την πλευρά της ανάμιξής τους στο κακούργημα. 

Το να ερευνήσεις και να μάθεις εν τέλει για τις λεπτομέρειες μιας δικογραφίας μπορεί να είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Δεν ήταν αδύνατο γι’ αυτούς που είχαν ως πληροφοριοδότη κατά τη γνώμη μας την ανώνυμη πηγή αλλά ούτε για μας που μπορούσαμε να μάθουμε από το άμεσο περιβάλλον των εμπλεκομένων. Άλλωστε η υπόθεση είχε αναφερθεί και στο παρελθόν. Από αυτό το σημείο όμως ως το να δημοσιεύεις τα προσωπικά δεδομένα παραβιάζοντας τον νόμο υπάρχει τεράστια απόσταση. Μάλιστα το να θες να μετατρέψεις την παραπομπή σε καταδίκη τουλάχιστον ως προς την απήχηση και τις εντυπώσεις που θα δημιουργήσει το δημοσίευμά σου, αποτελεί μια χειρότερη έκφανση παραβίασης τόσο του νόμου όσο και κάθε ηθικής και δεοντολογίας που υποτίθεται ότι εμπεριέχει η δημοσιογραφία. 

Αυτή η εργαλειοποίηση του Τύπου από πλευράς Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και τα διακριτά της αποτελέσματα γίνονται αντιληπτά ακόμα και στη μη εφαρμογή του αθλητικού δίκαιου. Για παράδειγμα ήταν σε όλες τις ομάδες γνωστό ότι αν ήταν τρεις φορές υπότροπες για το ίδιο άρθρο του κανονισμού, η τέταρτη φορά θα είχε ως συνέπεια την τιμωρία της έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι μια από αυτές τις ομάδες. Με τον ΠΑΟΚ ο τέταρτος διαιτητής «ξέχασε» να γράψει για τη διακοπή λόγω καπνογόνων και ο Ολυμπιακός, όντας τρεις φορές υπότροπος δεν τιμωρήθηκε. Με την ΑΕΚ δεν ήταν δυνατόν να ακολουθηθεί το ίδιο σενάριο. 

Κι όμως, ενώ αναφέρθηκαν όλα στο φύλλο αγώνα και ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να αποδεχθεί μια τιμωρία έδρας, ο δικαστής της Λίγκας, ως εκ του θαύματος, είχε προφανώς μια επαφή με μια ανώτερη πνευματική δικαστική δύναμη και δημιούργησε δική του νομολογία. Λέμε ότι δημιούργησε, διότι στην πρεμούρα του να μην τιμωρήσει τον Ολυμπιακό παρά με πρόστιμο 10.000€, υπάρχει πλέον δεδικασμένο. Ένα δεδικασμένο που θα εφαρμοστεί και για τις άλλες ομάδες. Ή μήπως όχι. Μήπως ο Ολυμπιακός δικάζεται με δικό του εθιμικό δίκαιο και οι υπόλοιποι με το κανονικό; Εμείς δε μπορούμε να δώσουμε καμία εξήγηση. Ρωτήστε τους δικαστές που αθωώνουν μια ομάδα ή δεν διώκουν μια εφημερίδα που με τόση ευκολία «δίνει» προσωπικά δεδομένα σα να μη φοβάται απολύτως τίποτε. Κανένα νόμο κανέναν δικαστή!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.