Συνέντευξη Μητσοτάκη: Αχρωμη, άοσμη και... αποκλεισμένη από τη Β. Ελλάδα

Χάρης Δημαράς13 Σεπτεμβρίου 2021

Ας μην μπούμε στην ουσία των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, γιατί το ποτήρι για τους μεν μοιάζει μισογεμάτο, για τους δε μισοάδειο και το τελευταίο που μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο κείμενο είναι η κομματική αντιπαράθεση. 

Ας κρίνουν οι πολίτες τις παροχές που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Αλλωστε θα φανεί σε βάθους χρόνου πόσο θα ελαφρύνουν κατ' ουσίαν την τσέπη τους κι αν είχαν επικοινωνιακό χαρακτήρα. Κατά τα άλλα και σε ό,τι αφορά στις ειδήσεις για την πόλη, «μηδέν εις το πηλίκον». 

Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο από τη συνέντευξη στο «Βελλίδειο», η οποία είχε διάρκεια πάνω από 2,5 ώρες αλλά δεν έβγαλε κάτι φρέσκο, παρά μόνο το μετρό, για το οποίο μάθαμε ότι θα λειτουργήσει τελικά μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο και όχι τον Μάρτιο του ΄23. Α ναι, και πως υπάρχει πρόθεση για μεγάλα αναπτυξιακά έργα μεταξύ των οποίων το γήπεδο του ΠΑΟΚ και το νέο του Άρη. Γενικότητες. 

Προφανώς «ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος σε αυτούς τους 19 μήνες» ή «πώς θα αντιμετωπίσει την Τουρκία» ή «την υποχρεωτικότητα» του εμβολίου και τις «εξελίξεις της πανδημίας» είναι θέματα  που λίγο πολύ τα γωρίζαμε... Δεν μάθαμε πραγματικά τίποτα καινούργιο σε αυτή την συνέντευξη και γι΄αυτό δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ευθύνεται αυτό το «σύστημα» που έχει υιοθετηθεί στις συνεντεύξεις Τύπου του Βελλιδείου με την «ατζέντα των ερωτήσεων». Που δεν ξέρουμε πόσο αυθόρμητες είναι πάντα, στη λογική «να μη ζοριστεί» ο συνεντευξιαζόμενος.

Επόσης δεν ξέρουμε αν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος στην επιλογή, αν πρέπει σώνει και καλά να ρωτούν τα «μεγαλύτερα» μέσα των Αθηνών, που στο φινάλε έχουν την πρόσβαση στην πληροφορία καθημερινά. Και στα ραδιόφωνα της Βόρειας Ελλάδας, ένας ακατανόητος αποκλεισμός. Ο πρωθυπουργός δεν δείχνει άνθρωπος που δε θέλει να απαντά σε ερωτήσεις. Φάνηκε ανοιχτός και άνετος. Αφήστε τον λοιπόν, οι σύμβουλοί του, να συμμετέχει σε μια ουσιαστική και ζωντανή συζήτηση, με πιο «αντισυστημικά» μέσα, μπας και βγήκε και τίποτα από αυτή την έρμη τη συνέντευξη, γιατί δημοσιογραφικά ήταν πάλι άχρωμη, άοσμη και άγευστη... 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.