Συνέλθετε όλοι και αναλογιστείτε το χρέος σας απέναντι στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας22 Οκτωβρίου 2020

Απόψε ξεκινάει η ευρωπαϊκή πορεία. Επιβάλλεται να σοβαρευτούν άπαντες και η ομάδα έτοιμη και αποφασισμένη, να διεκδικήσει με αξιώσεις τις διακρίσεις της. Ασφαλώς και δεν είναι ιδανικό το κλίμα. Μπορεί ακόμη και να επιβαρύνθηκε κατά κάποιο τρόπο με την εξέλιξη που είχε το θέμα Μίσιτς, η οποία ξάφνιασε δυσάρεστα τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Οι συνθήκες όμως αυτή τη στιγμή επιβάλλουν την υποχρέωση όλων ακόμη και των όσων έχουν την ευθύνη για τα λάθη που διέπραξαν αθέλητα ή και εμμονικά να καταβληθεί μία εσπευσμένη αλλά και συντονισμένη προσπάθεια «απομάκρυνσης» από τα τρέχοντα προβλήματα και παράλληλα η δημιουργία μιας ζώνης άμυνας και αυτοπροστασίας της ομάδας. Σαφέστατα δεν υπάρχουν περιθώρια μεγαλύτερης πίεσης. 

Η περαιτέρω αναζήτηση ευθυνών είναι ανάγκη να μετατεθεί για αργότερα και όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν. Όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ακόμη κίνητρα και στόχοι και ως εκ τούτου η προστασία τους και η προσέγγιση τους, προϋποθέτει ψύχραιμες θεωρήσεις και συνολικές υπεύθυνες αντιδράσεις και αντιμετωπίσεις. 

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν μονόδρομα όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα που προφανώς τους υποχρέωνε να απολογούνται συνέχεια για λάθη που έρχονται στην επιφάνεια και προκαλούν σοβαρές διαταράξεις. Το επαναλαμβάνουμε: κίνητρα και στόχοι υπάρχουν. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι άμεσα υποχρεωμένοι να κινηθούν για να τα περιφρουρήσουν, αλλάζοντας ταχύτατα κάποιες συμπεριφορές που αποδείχθηκαν αυτοκαταστροφικές. Η επιστροφή από την Πέμπτη το βράδυ σε μια άλλη ψυχολογία και σε ένα άλλο κλίμα που θα δημιουργεί αισιοδοξία και καλύτερες προοπτικές για το αύριο, είναι το κυρίως ζητούμενο. 

Ο αγώνας με την Ομόνοια μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για έναν ορθόδοξα συγκροτημένο και δίχως αυτοκαταστροφικούς πειραματισμούς ΠΑΟΚ, ώστε να βρει τον πραγματικό εαυτό του. Το να μπει στην άκρη για την ώρα η αναζήτηση ευθυνών για τα όσα ασόβαρα κι επιπόλαια συνέβησαν, αυτή τη στιγμή αποτελεί ανάγκη, χωρίς όμως να θεωρείται και άφεση αμαρτιών. Ας το έχουν υπόψιν όλοι τους και ας επιδιώξουν να αλλάξουν όπως προαναφέραμε την ατζέντα.

Στο περιθώριο των όσων προαναφέραμε και με αφορμή την νεα «βόμβα» που έσκασε με το θέμα Μίσιτς, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε μερικούς που επιχειρούν να διαμορφώσουν άποψη και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με ψευδολογίες, ότι προσκυνώντας και γλείφοντας και όταν όλα όσα επιστρατεύουν είναι αναντίστοιχα με την πραγματικότητα, τους οδηγούν μοιραία στην αυτογελοιοποίηση τους. 

Η κοινή γνώμη έχει κρίση και μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα το μαύρο από το άσπρο. Δεν την ξεγελάς εύκολα. Όσο για τα διαδικτυακά «βαποράκια» κάνουν μπαμ από μακριά. Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι στο σκοτεινό χώρο του διαδικτύου έχουν δημιουργηθεί πολλές εταιρείες (!) οι οποίες κλείνουν συμφωνίες με επιχειρήσεις, συλλόγους, εταιρείες, σωματεία και επώνυμους με αντικείμενο την απαξίωση ενοχλητικών σχολίων ή την στήριξη αντίστοιχων εγκωμιαστικών. Σε πρώτο πλάνο έρχονται οι «δολοφονίες χαρακτήρων». 

Είναι γνωστό επίσης ότι τα ποσά που συμφωνούνται αντιστοιχούν με τη δυνατότητα που έχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες που ασχολούνται αποκλειστικά με το διαδίκτυο να αντιδράσουν άμεσα και με ένα συγκεκριμένο αριθμό «χτυπημάτων». Λέγεται ότι σε κάτι τέτοια συμβόλαια αναφέρονται μεγάλα ποσά και αριθμοί διαδικτυακών χτυπημάτων που μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και χιλιάδες. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν κάποιοι που καταφεύγουν και σε αυτού του είδους τις θλιβερές συμπεριφορές.

ΥΓ: Η πολύκροτη υπόθεση με το «Noor 1» έκλεισε. Όπως θα διαβάσατε κόντρα με την εισαγγελική πρόταση, αθωώθηκαν αρκετοί και ανάμεσα τους ο έχων άμεση σύνδεση με τον Ολυμπιακό παράγοντας του, κ. Αιμίλιος Κοτσώνης. Στην περίπτωση του διαβάσαμε και το εξόχως περίεργο αλλά και μυστηριώδες, ότι η απαλλαγή του στηρίχθηκε στις ελάχιστες αμφιβολίες (!!!) που υπήρξαν για την ενοχή του υπήρξαν για την ενοχή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.