Συνέλθετε… Χανόσαστε!

Αρις Νικολάκης09 Μαΐου 2022

Λοιπόν, με ορατό τον κίνδυνο να καταστούμε… βαρετοί, επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε. Για μία ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό, να θυμίσουμε πως…  Ο ΠΑΟΚ και την δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος δεν έχει εξασφαλίσει και το Κύπελλο δεν έχει κατακτήσει. Εντάξει; 

Κατά άλλα; Ο ΠΑΟΚ ασθενεί βαρέως.  Δεν το λέμε εμείς. Τα αποτελέσματα του το λένε. Το λέει κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Εν τούτοις πέραν της διάγνωσης, θεραπεία δεν γίνεται Κι είναι πρόβλημα. Είναι κι η αιτία για τη φόρα στην κατηφόρα του ΠΑΟΚ… 

Δεν αγνοούμε τον  δυσθεώρητο όγκο των προβλημάτων του. Αλίμονο. Μία ενδεκάδα βασικών έλειπε χθες, αλλά…  Η αιτία της φόρας, κατηφόρας του Κυπελλούχου δεν είναι τα προβλήματα. Η έλλειψη σπίθας, για να ανάψει φωτιά, είναι! Ο Ρουμάνος προπονητής πρέπει να σκαλίσει τις στάχτες κάθε ήττας. Να ξαναβρεί σπίθα. Να ανάψει φωτιά! 

   Με λίγα λόγια;  Η διάγνωση είναι απόλυτη, μεν. Αναζητείται θεραπεία, δε. Κι ήδη έχει αργήσει. Δίχως νίκη σε εννέα αγωνιστικές – με δύο ισοπαλίες ωσάν νίκη για το …ξωπέταγμα του Ολυμπιακού από τον τελικό του Κυπέλλου, για να λέμε την πάσα αλήθεια – διαγράφει στον ορίζοντα  του «δικέφαλου» αρνητικό ιστορικό ρεκόρ. 

Αυτή βέβαια, είναι η μία όψη του… νομίσματος. Η άλλη; Δεν αξίζει στον ΠΑΟΚ η αρνητική ενέργεια την οποία παράγει η πέρα για πέρα, δικαιολογημένη οργή του κόσμου του. Να μη λησμονεί ο κόσμος του πως η ομάδα του έφθασε ψηλότερα κι από τα ταβάνι της. Κι εδώ προσέξτε. Δε λέμε πως αυτό είναι επιτυχία. Επιτυχία είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα κι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. 

   Γι’ αυτές τις κατακτήσεις πάντως, ο ΠΑΟΚ – ακόμη κι όντας σε αυτήν τη φόρα,  κατηφόρα του – χρειάζεται τη θετική ενέργεια του κόσμου του. Αυτή θα φουντώσει ξανά τη φωτιά της ομάδας του. Εξάλλου στα δύσκολα η ομάδα  χρειάζεται τον κόσμο. Κι όπως εύλογα ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι μια ώρα δύσκολη για τον ΠΑΟΚ»! 

   Η ήττα από τον ΠΑΣ είναι μία φυσιολογική εξέλιξη του αγώνα στα Γιάννινα. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι ελάχιστα κινδύνεψαν από τους ελλιπείς φιλοξενούμενους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ελλείψεις απόντων. Αναφερόμαστε σε ελλείψεις …παρόντων. Μίτριτσα, Τέιλορ – κι όχι μόνον - επί παραδείγματι! 

Αφήστε που κι οι υπόλοιποι μη «ωσεί παρόντες» έπεσαν … μαζικά αμαχητί. Αυτό είναι που τον κόσμο του ΠΑΟΚ βάναυσα ενοχλεί αλλά κατά πως είπαμε… Ο κόσμος του ΠΑΟΚ οφείλει- στον εαυτόν του – να δέσει κόμπο την ψυχή του. Να παράγει θετική ενέργεια ενόψει κατάκτησης της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα και του Κυπέλλου. 

Αυτά για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Και για προπονητές και παίκτες του … Συνέλθετε… Χανόσαστε! Αδικείτε εαυτούς κι αλλήλους. Κλωτσάτε τη καρδάρα με το γάλα… 

ΥΓ 1 : Μήπως επί του παρόντος, ο ΠΑΟΚ πληρώνει την θαυμαστή ευρωπαϊκή του πορεία; Μήπως; 

ΥΓ 2 :  Για να λέμε και των επί του παρόντος... στραβών (προπονητών, παικτών του ΠΑΟΚ) το δίκιο... Ο τελικός του Κυπέλλου δεν μπορεί, να μη βαραίνει πνευματικά και ψυχικά τον "δικέφαλο"!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.