Συνελήφθη ισραηλινός ποδοσφαιριστής στην Τουρκία λόγω του πολέμου στη Γάζα με ένα μήνυμα

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2024

O Σαγκίβ Γεχεσκέλ της Αντάλιασπορ κατηγορείτε από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας για «υποκίνηση μίσους».

Ένας Ισραηλινός ποδοσφαιριστής έδειξε ένα μήνυμα που αναφερόταν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που μαίνεται μέχρι και σήμερα, όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Τουρκία συνελήφθη από τις αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Όλα συνέβησαν όταν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Αντάλιασπορ με την Τράπζονσπορ για την Τουρκική Superleague, όπου ο ποδοσφαιριστής έβαλε γκολ. Τη στιγμή που πανηγύριζε το τέρμα η κάμερα έκανε κοντινό και έδειξε το χέρι του όπου ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο. Πάνω σε αυτόν ήταν ζωγραφισμένο με μαρκαδόρο το άστρο του Δαβίδ και έγραφε στα αγγλικά «100 ημέρες, 7/10», την ημέρα δηλαδή της εισβολής της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς, μέσω μηνύματός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε πως στον ποδοσφαιριστή ασκήθηκε δίωξη και κατηγορείται για «δημόσια υποκίνηση του κοινού σε μίσος και διχόνοια», ενώ λίγο μετά συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NTV, o πρόεδρος της Αντάλιασπορ Σινάν Μπόζτεπε, της ομάδας στην οποία ανήκει ο παίκτης, ανακοίνωσε πως μετά την απολογία του δεν αποκλείεται η ομάδα, να λύσει το συμβόλαιό αλλά και τη συνεργασία μαζί του.

«Είδα τη φωτογραφία. Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ' όλα. Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας. Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.