Συνεχίζονται τα δώρα εκατομμυρίων!

Metrosport Team28 Ιουνίου 2022

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι έκανε πραγματικό αγώνα προκειμένου να επέρθει συμφωνία με τη διοίκηση του Καυτατζογλείου δηλαδή με το υφυπουργείο αθλητισμού στην ουσία, προκειμένου να ετοιμάσει το γρηγορότερο δυνατό τη μετακόμισή του. Δεν γνώριζε τότε το πόσο θα καθυστερήσει το προεδρικό διάταγμα και ήθελε να είναι έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο. 

Βρήκε όμως ένα τοίχο ή καλύτερα έναν λαβύρινθο με δωμάτια ασυνεννοησίας όπου ο μίτος της Αριάδνης ήταν καταχωνιασμένος στα συρτάρια του Αυγενάκη. Ήθελε να πληρώσει τα έργα που ήταν απαραίτητα να γίνουν και να συμψηφίσει με το ενοίκιο που θα έπρεπε να πληρώσει. Κατ’ αρχή για μας ήταν λάθος που ο ΠΑΟΚ διαπραγματευόταν ένα υπέρογκο ενοίκιο τη στιγμή που στο ΟΑΚΑ οι ομάδες της Αθήνας δίνουν το 1/3. Στο Καυτατζόγλειο το μόνο έργο που έγινε μετά το 2004 όπου το στάδιο είχε θεωρηθεί Ολυμπιακής χρίσης και ακίνητο, ήταν το ταρτάν του Στίβου που με περίσσιο θράσος εγκαινίασε ο Αυγενάκης.

Η κυβέρνηση ωστόσο δεν έκανε κανένα άλλο έργο, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις , με αποτέλεσμα το στάδιο να μην πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να γίνει ένας αγώνας σούπερ λιγκ. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως, βλέπουμε να μοιράζονται δεξιά και αριστερά εκατομμύρια με τον ΠΑΟΚ όχι απλώς να μένει απ’ έξω (δεν ζητά κάτι άλλωστε) αλλά να μην του δίνονται τα αυτονόητα. 

Ποια είναι τα εκατομμύρια: ΑΕΚ, η περιφέρεια μέσω του ταμείου ανάκαμψης χρηματοδότησε πολλά έργα ύψους 40 εκατομμυρίων ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν ο μισός. Τώρα πως γίνεται ο περιβάλλον χώρος να στοιχίζει ελάχιστα λιγότερο από το γήπεδο μόνο η περιφέρεια και ο Μελισανίδης γνωρίζουν. Τέλος μάθαμε ότι η ΑΕΚ δε θα πληρώνει δημοτικά τέλη τη στιγμή που όλοι στη φτωχογειτονιά της Ν. Φιλαδέλφειας δεν έχουν κανένα τέτοιο προνόμιο.

Φυσικά δεν ξεχνάμε τη στιγμή που δε παρέστη το δημόσιο να διεκδικήσει δεκάδες εκατομμύρια από την ΑΕΚ με το άρθρο 44. Στο μπάσκετ της δόθηκε το γήπεδο για 49 χρόνια λειτουργικότατο, επίσης μπορεί να παίξει στο πρωτάθλημα ενώ χρωστά ένα σωρό παίκτες. Παναθηναϊκός, του φτιάχνει ένα γήπεδο αξίας 140 εκατομμυρίων το οποίο θα το χρησιμοποιεί τζάμπα με αντάλλαγμα τη Λεωφόρο που δεν του άνηκε αλλά άνηκε στον Δήμο Αθηναίων. 

Στο μπάσκετ όχι μόνο του δόθηκε το ΟΑΚΑ αλλά κατά παράβαση της νομιμότητας και 5 εκατομμύρια με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους για να κάνουν το στάδιο σα καινούργιο. Ολυμπιακός, παίζει δωρεάν σε γήπεδο που δεν είναι δικό του και έχει 2 χρόνια να πληρώσει τα νοίκια. Δεν έχει πληρώσει ακόμη το χρέος που τελεσιδίκησε για το χρέος του Κοσκωτά από το 2019 ύψους 11.000.000 €. Άρης, του χαρίστηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 35.000.000€ χωρίς να αποπληρώσει ή να ρυθμίσει το αρχικό χρέος. Σε αντίθεση ο κ. Σαββίδης σύμφωνα με τους νόμους πλήρωσε το αρχικό χρέος για να χαριστεί οποιοδήποτε πρόστιμο ή προσαύξηση.

Γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια θέση που δεν του επιτρέπει να τεντώσει το σχοινί λόγω του ότι θέλει να χτίσει το γήπεδό του. Ωστόσο όλα τα παραπάνω δείχνουν το δρόμο το πως θα διεκδικήσει και πως θα λάβει αυτά που του αναλογούν. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.