ECL: Πώς τιμωρεί η UEFA τους αντάρτες!

Metrosport Team07 Μαΐου 2021

Οι αναταράξεις από την δημιουργία, έστω και για λίγες ώρες, της European Super League συνεχίζονται. Οι εννιά από τις 12 ομάδες που αποχώρησαν θα τιμωρηθούν με μείωση 5% των εσόδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία χρονιά, ωστόσο οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League.

Οι εννιά ομάδες (Άρσεναλ, Μίλαν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ) αναγνώρισαν το λάθος τους κι αποδέχθηκαν τις ποινές της UEFA, ωστόσο οι άλλες τρεις δεν καταλαβαίνουν τίποτα, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και να κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό.

Οι εννιά ομάδες θα επανενταχθούν στην ECA και θα τερματίσουν οποιαδήποτε εταιρική σχέση με την ESL, ενώ θα προχωρήσουν και σε συνολική δωρεά 15.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, αποδέχθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θελήσουν να αγωνιστούν σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA.

Μένει να φανεί τι θα κάνουν οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, οι οποίες δεν παραδέχονται το λάθος τους και συνεχίζουν τον «πόλεμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.