Συνάντηση Δένδια με τον Ισπανό ΥΠΕΞ για την πώληση όπλων στην Τουρκία

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2021

Ο Ισπανός πρέσβης κλήθηκε στο Υπ. Εξωτερικών για να μιλήσει για την πώληση όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία.


Σε συνέχεια, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, έδωσε τις δικές του διευκρινίσεις για το θέμα ενώ πρότεινε να κάνει άμεσα ταξίδι στην Αθήνα, έτσι ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

Ο Έλληνας υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η άφιξη του Ισπανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας, όπως φυσικά και όλα όσα θα έχει να πει, αναφορικά με τις προθέσεις που εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας του για συνεργασία με την Τουρκία και πώληση οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares».

«Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.