Συναγερμός έξι αγώνων για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση ο ΠΑΟΚ και το απέδειξε και στην Λάρισα, εκεί όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ δημόσια παραδέθηκε ότι η ομάδα του έχει ξεμείνει από ενέργεια λόγω των συνεχόμενων αγώνων. 

Αυτό είναι το ένα από τα δύο βασικά προβλήματα που έχει διαγνώσει ο Ρουμάνος τεχνικός για την ομάδα του. Το δεύτερο αφορά στην ψυχολογία που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα κι αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης εκφράστηκε και μέσα από τις κραυγαλέες ευκαιρίες του Ακπομ στο Αλκαζάρ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να επιχειρήσει η ομάδα μέσα από τις προπονήσεις να βρει ξανά την φόρμα της. Τα παιχνίδια είναι ασταμάτητα και από την στιγμή, μάλιστα, που δεν αναβλήθηκε και ο αγώνας με τον Ιωνικό, ο Δικέφαλος έχει έξι αγώνες μέσα σε 20 μέρες. Αρχίζει με Ιωνικό εκτός έδρας, υποδέχεται την Λίνκολν και την Λαμία στο τέλος της άλλης εβδομάδας, τρεις μέρες μετά πάει στα Γιάννινα και μετά ξανά στην Τούμπα για τους αγώνες με Αστέρα και ΑΕΛ.

Ο 52χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ, γνωρίζει πώς το ιατρικό για να ξεπεραστεί η κρίση είναι οι νίκες ή αλλιώς να αποφύγει ο Δικέφαλος περαιτέρω απώλειες μέχρι το τέλος του 2021.

Γι' αυτό και εκπονεί με τους συνεργάτες του ένα ειδικό πλάνο, το οποίο κινείοται σε δύο άξονες. Από την μία τον αγωνιστικό, να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες και να επιλέγονται οι φρέσκοι παίκτες σε κάθε ματς και από την άλλη το να τονωθεί η αυτοπεποίθηση παικτών που είναι χαμηλά, όπως ο Ακπόμ και ο Σφιντέρσκι. 

Το πρόγραμμα προπονήσεων προσαρμόζεται ανάλογα, ενώ τα τετ-α-τετ και οι ομιλίες θα είναι πολλά από εδώ και στο εξής. Και, φυσικά, ίολα αυτά θα συνοδεύονται από το μότο "κοιτάμε μόνο το αμέσως επόμενο παιχνίδι". Ο Λουτσέσκου πιστεύει ότι η μία νίκη μπορεί να φέρει την άλλη και ο ΠΑΟΚ να ανακτήσει τηνν ηρεμία του για να πάει σε καλές συνθήκες στην διακοπή όπου θα έχει την ευκαιρία να ανασυνταχθεί (και να κάνει μεταγραφές).

Ο ρόλος του Βιεϊρίνια

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι συμμετέχει ο Βιεϊρίνια που παρότι τραυματίας ακολουθεί παντού την αποστολή για να βοηθήσει και αυτός τους συμπαίκτες του. Ήταν κάτι που θέλει και ο ίδιος και ο Λουτσέσκου και ικανοποιεί και τον Ιβάν Σαββίδη που αναγνωρίζει στον κάπτεν έναν ιδιαίτερο ρόλο στα αποδυτήρια. Παράλληλα, ο έμπειρος ακραίος δουλεύει για ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον αστράγαλο και να επανέλθει και αγωνιστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.