Συναδινός: «Δε θα μπορέσουν να κάνουν εκλογές οι ομοσπονδίες»

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 κα την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ιούλιος Συναδινός.

Ο τέως γενικός γραμματέας αθλητισμού μίλησε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αναγνώριση των αθλητικών σωματείων στο μητρώο.

Μεταξύ άλλων, ο Ιούλιος Συναδινός δήλωσε:

Για τη συνέντευξη Αυγενάκη: «Παρακολούθησα τη συνέντευξη και τα στατιστικά που έδωσε στους δημοσιογράφους και προκαλούν τουλάχιστον γέλιο. Το λέω γιατί εμφανίζονται ομοσπονδίες με ελάχιστα σωματεία. Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στην στατιστική. Αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τη στατιστική, τότε για τον κ. Αυγενάκη πρόβλημα έχει η πραγματικότητα».

Για το μητρώο: «Εμείς θέλαμε ένα εργαλείο να απαλλάσσει τα σωματεία από την γραφειοκρατία να μην είναι τιμωρητική διαδικασία. Αν ένα σωματείο έχει δραστηριότητα αυτό είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού και όχι αν δεν έχει μπει μια σφραγίδα από μια υπηρεσία. Υπάρχει πρόβλημα. Εμείς θέλαμε το μητρώο για να νοικοκυρευτεί ο αθλητισμός. Αλλά η ουσία του προβλήματος είναι εκεί. Δεν γίνεται να από μια υπογραφή να μην αναγνωρίζεται ένα σωματείο. Δεν θα μπορέσουν να κάνουν εκλογές οι ομοσπονδίες με τον τελευταίο νόμο. Ο ίδιος άνθρωπος δίνει αναγνώριση και επιχορήγηση και επιλέγει ποιος θα ψηφίσει και ποιος όχι».

Για τις ψήφους των σωματείων με εξουσιοδοτήσεις: «Η διαδικασία με τις εξουσιοδοτήσεις καταργήθηκε με τον νόμο Βασιλειάδη. Τον άλλαξε ο κ. Αυγενάκης και κατάργησε κάθε πρόνοια για να είναι αδιάβλητες οι διαδικασίες. Με τον νόμο Βασιλειάδη έπρεπε να είναι μέλος του ΔΣ ο εκπρόσωπος. Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις κατακρημνίστηκαν από τα νομοθετήματα Αυγενάκη».

Για τον ΣΕΓΑΣ: «Σύμφωνα με τον πίνακα που έδωσε ο κ. Αυγενάκης, ο ΣΕΓΑΣ έχει 4-5 εγκεκριμένα σωματεία. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι η σκοποβολή έχει ίδια σωματεία με το βόλεϊ. Βλέπω νούμερα που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα».

Για τη γραφειοκρατία: «Χρονοβόρα, πολλές υπηρεσίες δεν λειτουργούν, υπάρχει εκ περιτροπής εργασία και δυσκολεύονται τα σωματεία να κάνουν τα απαραίτητα. Σωματεία που δεν έχουν αναγνώριση δεν μπορούν να κάνουν χρήση των δημοσίων εγκαταστάσεων. Πού θα προπονηθεί μια ομάδα αν της απαγορεύουν κάτι τέτοιο. Ότι ασκούμε κριτική σε σχέση με το μητρώο, δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν σωματεία-σφραγίδες. Ο κ. Αυγενάκης δεν έχει καταλάβει σε τι ατραπούς έχει οδηγήσει τον αθλητισμό. Σε σχέση με τον πίνακα που έδωσε καμία ομοσπονδία δεν είναι αναγνωρισμένη, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.