Ούγκο Σόουζα: Συμβιβασμένος μεν, κερδισμένος δε

Μάνος Χατζάκης10 Ιουνίου 2020

Εμφάνιση υπ' αριθμόν 9 ήταν -για τον Ούγκο Σόουζα- εκείνη κόντρα στον ΟΦΗ, το περασμένο Σάββατο. Ο Πορτογάλος αμυντικός ξεκίνησε βασικός (για τέταρτη φορά) φέτος και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 89' λεπτά, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Φραν Βέλεθ στον άξονα.

Ο Σόουζα έκανε... ντεμπούτο στην ενδεκάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και στην πρεμιέρα του Μίκαελ Ενινγκ απέναντι στην Ξάνθη με το που ο Γερμανός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Ο 28άχρονος αμυντικός είναι από τους παλαιότερους στο ρόστερ. Οσο η ομάδα αγωνιζόταν στη Β' εθνική, ήταν αναντικατάστατος,παίζοντας συνολικά σε 46 παιχνίδια και επιτυγχάνοντας τέσσερα γκολ. 

Τα πράγματα -φυσιολογικά- άλλαξαν, όταν ο Αρης επανήλθε στην Α' εθνική. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέγραψε μόλις επτά συμμετοχές, ανεβάζοντας τον -μέχρι σήμερα- αριθμό (στη διετία της Super League) σε 16.

Αν οι "κιτρινόμαυροι" ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν μεταγραφές, κάνοντας απρόσκοπτα τον σχεδιασμό τους, για την επόμενη περίοδο, τότε ο Σόουζα ίσως και να μην υπολογιζόταν στα πλάνα.

Τώρα, όμως, ο Αρης τον έχει... ανάγκη, εξ' ου και η διαφαινόμενη έναρξη των συζητήσεων μαζί του, ώστε να επεκτείνει το συμβόλαιό του, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντα μήνα.

Ο ίδιος θέλει -πώς και πώς- να παραμείνει στο ρόστερ, γιατί ο Αρης είναι η κορυφαία ομάδα της καριέρας του. 

Συμβιβάστηκε μεν, όντας εναλλακτική επιλογή, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό δε και, όπως όλα δείχνουν, ο Ιβηρας αμυντικός θα βγει... κερδισμένος με νέο συμβόλαιο, αν έρθει σε συμφωνία με την ΠΑΕ. Κατάφερε να νιώσει αποδοχή από τον κόσμο και να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ, όποτε χρειάζεται, δηλώνει "παρών", χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, γεγονός που εκτιμάται και από τους διοικούντες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.