«Συμπτώσεις» που προκαλούν αλλά και τρομοκρατούν

Δημήτρης Μπούζας29 Φεβρουαρίου 2020

Μετά το ύποπτο κι αιφνιδιαστικό «στήσιμο» της σύνθεσης της «επιτροπής Αυγενάκη» ήρθε νέος κεραυνός με την αλλαγή την τελευταία στιγμή του εισηγητή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο οποίος πριν προλάβει να καθίσει στην έδρα του, είχε απορρίψει το αίτημα του ΠΑΟΚ. Το σκοτεινό παζλ συμπληρώνεται με την ανακοίνωση – προπομπό του Ολυμπιακού, που έχει στόχο την τιμωρία της Τούμπας για να «αποδράσουν» οι δειλοί για μια ακόμη φορά.

Το ένα πίσω από το άλλο! Προφανώς όλα μυστηριώδη, ύποπτα και αλληλένδετα. Αυτό για όλους όσους βέβαια έχουν πλέον τη βεβαιότητα τι συμβαίνει – εδώ και αρκετό καιρό – γύρω τους και τι είναι πιθανό να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Όχι μόνον στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και παραπέρα και ακόμη πιο ψηλά. Θα έλεγε κανείς σε όλα τα επίπεδα. Το πρόβλημα αφορά γενικά το θεσμό της δικαιοσύνης σε όλες του τις εκφάνσεις και τις βαθμίδες και σε όλες τις θεσμικές «αποχρώσεις» (όπως επί παραδείγματι η διάτρητη αθλητική δικαιοσύνη). 

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως με την υπόθεση NOVARTIS και οι οποίες άφησαν άφωνη την κοινή γνώμη δεν προβληματίζουν απλά, αλλά στην κυριολεξία τρομοκρατούν. Ο εμφύλιος σπαραγμός των Αρειοπαγιτών με ψυχρές καταγγελίες για την ύπαρξη παραδικαστικών κυκλωμάτων φοβίζουν και απειλούν θεμελιακά το ύψιστο λειτούργημα. Ο σεβασμός υποχωρεί επικίνδυνα και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης έρχεται απρόσκλητα. Το θέμα είναι τεράστιο και ως εκ τούτου παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες η προσέγγιση του. Ωστόσο το «ακουμπάμε» γιατί κρίναμε απαραίτητη μια εισαγωγή στο σημερινό σχόλιο από τη στιγμή που είτε το θέλουμε είτε όχι, θα υπάρχει μια σύνδεση και ένας προϊδεασμός στα όσα «δικά μας» και στο χώρο μας βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Άπειρα είναι τα δείγματα, οι θλιβερές μνήμες και οι εμπειρίες από αποφάσεις προκλητικών βιασμών της λογικής και της αλήθειας. Πλημμυρίδα άκομψων διαστρεβλώσεων από «δικαστές» των οποίων οι επιλεκτικές διώξεις και αποφάσεις σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη. Δυστυχώς το αθλητικό δίκαιο σε βάθος χρόνου εκφυλιζόταν διαρκώς και μεταμορφωνόταν στο δίκαιο του ισχυροτέρου. Ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις από αυτόν τον θλιβερό κανόνα. 

Δείτε τι συμβαίνει και σήμερα. Οι μεγαλόσχημοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια απαγορευτικούς περιορισμούς δηλώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο ότι αυτοί είναι το κράτος. Με το... δίκιο τους βέβαια, από τη στιγμή που όλες οι Κυβερνήσεις τους στηρίζουν και συνηγορούν στον ευτελισμό των θεσμών. Δεν έχει περάσει παρά λίγος καιρός από την αποκάλυψη της στοχοποιημένης αλλαγής του διοικητικού σχήματος της περιβόητης ΕΕΑ με τον υπεύθυνο Υφυπουργό να τοποθετεί άτομα δικά του, τα οποία όλως συμπτωματικά κι αιτιολογώντας κατά την άποψη μας την αιφνιδιαστική αυτή αλλαγή ψήφισαν μονοκούκι και στο γόνατο, για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ όπως ακριβώς το απαιτούσε η ομάδα του δημοσίου. Και μετά από αυτό ακολούθησε η νέα αστραπιαία αλλαγή του εισηγητή του Συμβουλίου της Επικρατείας με τον νέο που επιστρατεύτηκε την ύστατη ώρα, να απορρίπτει το λογικό αίτημα του δικέφαλου. Περίεργες συμπτώσεις οι οποίες θέλεις δεν θέλεις σου φέρνουν στη μνήμη τις αποκαλυπτικές αποκαλύψεις των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών του εθνικού κοριού, μέσα από τις οποίες έγιναν αναφορές για Εφέτες οι οποίοι πάγωναν παράνομα και επί πολλά έτη τα χρέη του Ολυμπιακού και του λήσταρχου προέδρου του Κοσκωτά. Χρέη που τα πλήρωσε με τον ιδρώτα και το αίμα του ο Έλληνας φορολογούμενος. 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά και τα φέρνουμε μπροστά μας, τώρα που βιώνουμε αυτές τις μυστηριώδεις και ύποπτες συμπτώσεις. Στις οποίες βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε και μια ακόμη την πιο πρόσφατη, την οποία σίγουρα δεν θα έχετε ξεχάσει ότι την προαναγγείλαμε σχεδόν προφητικά. Αφορά το νέο στήσιμο σεναρίου όπως ακριβώς κατασκευάστηκε και το αντίστοιχο της πολυιδιοκτησίας, που στοχεύει στην τιμωρία της Τούμπας ενόψει του αγώνα Κυπέλλου. Η αναιτιολόγητη κίνηση του Ολυμπιακού να εκδώσει μακροσκελέστατη επιστολή με ψευδολογίες σε ένα παιχνίδι που κατά γενική ομολογία ήταν από τα πλέον ήρεμα, είχε στο βάθος και την αιτία και τον στόχο. Η ομάδα του κράτους και του παρακράτους δυσκολεύτηκε όπως φαίνεται να πείσει τον Καραπαπά να βάλει κολάρο ή τον γραφικό Σάββα να πιάσει μια περπατούρα ώστε να βρει πάτημα κάποιος ευαίσθητος δικαστής και να κάνει δώρο στον Μπερλουσκόνι και το κύπελλο. Περιμένουμε χωρίς αγωνία αλλά πάντοτε υποψιασμένοι και προϊδεασμένοι για την οποιαδήποτε απόφαση.

ΥΓ: Η δίκη για τα στημένα συνεχίζεται. Όπου συνεχίζεται όμως υπάρχει ο κίνδυνος να απαξιωθεί. Σε αυτή είχαμε και πάλι πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κούγια με την επίθεση του στο θύμα του εγκληματικού εμπρησμού διαιτητή Κωνσταντινέα, τον οποίο αποκάλεσε κλόουν και την απίστευτη παρέμβαση του να πείσει ότι πίσω από το στημένο παιχνίδι Ολυμπιακού – Βέροιας, κρύβεται ο Μελισσανίδης!!! Ο άνθρωπος δεν έχει το Θεό του. Πρόσφατα για τον ρόλο του και τη συμπεριφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου βεβαίως, τον είχαμε χαρακτηρίσει «τζόκερ» σε μια τράπουλα. Οι ανεκδιήγητες κυβιστήσεις του άρχισαν να μην ξαφνιάζουν πλέον αλλά να διασκεδάζουν. Με την άδεια σας συνθέσαμε και το φωτογραφικό παζλ του σημερινού μας σχολίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.