Σύμμαχος ο χρόνος για τον ΠΑΟΚ, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις...

Δημήτρης Κανελλάκης18 Μαρτίου 2020

Είναι απολύτως σωστή η άποψη ότι «ο χρόνος είναι σύμμαχος για να ξεκινήσει ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν».

Πραγματικά, οι επιτελείς της ομάδας μπορούν με όλη τους την άνεση, χωρίς καμία απολύτως πίεση για το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα, τι στο κύπελλο, να βάλουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα, να κάνουν τον απολογισμό της σεζόν η οποία όλα δείχνουν ότι, λόγω κορωνοϊού, θα λήξει άδοξα, να αποφασίσουν τι ομάδα θέλουν να φτιάξουν για την επόμενη σεζόν και να βάλουν μπρος.

Αυτό που προέχει, βέβαια, είναι να καταλήξουν στο ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας. Κι αυτό δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. Δεν ξέρω αν στην παρούσα φάση είναι έτοιμοι να πούνε με βεβαιότητα ότι μένει ή φεύγει ο Φερέιρα.

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη, σύμφωνα με την οποία δεν είναι απαραίτητο ο σχεδιασμός να ξεκινάει από τον προπονητή, αλλά ότι η φιλοσοφία θα πρέπει να αποφασίζεται από τον αθλητικό διευθυντή, σε συνεννόηση με την διοίκηση, και ο προπονητής να επιλέγεται ανάλογα με το αν πληροί τα κριτήρια για να υλοποιήσει το πλάνο.

Σε αυτή την περίπτωση, προέχει η επιλογή του αθλητικού διευθυντή. Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των συναδέλφων ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ πιθανό αυτός ο ρόλος να ανατεθεί εκ νέου στον Ζήση Βρύζα.

Εναν γνώριμο στην Τούμπα, που έχει κάνει και στο παρελθόν αυτή τη δουλειά, που ακόμη κι όταν ήταν μακριά από τον ΠΑΟΚ επαγγελματικά, πάντα διατηρούσε κοντινές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας.

Εφόσον, λοιπόν, η επιστροφή Βρύζα αποτελέσει γεγονός, εφόσον είναι ειλημμένη απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, τότε υπάρχει το βασικότερο, ίσως, στοιχείο προκειμένου όλοι να συμφωνήσουν ότι “ο χρόνος είναι σύμμαχος για τον ΠΑΟΚ”

Για τον απλούστατο λόγο ότι τον σχεδιασμό της ομάδας θα αναλάβουν άνθρωποι που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, που έχουν ξανασυνεργαστεί, που ξέρουν την φιλοσοφία της, ξέρουν διαχρονικά την λειτουργία της, ξέρουν πάρα πολύ καλά τις ισορροπίες στην Τούμπα αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Κυρίως, όμως, ξέρουν τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι και τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι, πλέον, σε ένα επίπεδο στο οποίο τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Κοστίζουν χαμένους τίτλους...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.