Συμφώνησε η Amazon, στις 4 Δεκεμβρίου η «Black Friday» στη Γαλλία

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2020

Στην Γαλλία η Black Friday, η ημέρα των υποτιθέμενων υπέρ-εκπτώσεων, δεν θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 27/11, αλλά η Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. 

Την αναβολή πέτυχε ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, πείθοντας την Amazon, αφού θεωρούσε αδιανόητο να διατηρηθεί η ημερομηνία στις 27 Νοεμβρίου, σε περίοδο εγκλεισμού λόγω covid-19, με κλειστά στη χώρα τα τοπικά καταστήματα.

Τις μεγαλύτερες πολιτικές πιέσεις από τις αρχές του μήνα δέχθηκε η Amazon France που είχε ήδη αρχίσει τη διαφημιστική της εκστρατεία για τις 27 Νοεμβρίου. 

Η πρόταση Λεμέρ για μεταφορά της ημερομηνίας πήρε το δρόμο της και ο γενικός διευθυντής της Amazon France Φρεντερίκ Ντυβάλ, μέσω twitter αποδέχθηκε την αναβολή για τις 4 Δεκεμβρίου "εφόσον αυτό διευκολύνει το άνοιγμα των καταστημάτων πριν από την 1η Δεκεμβρίου" υπογράμμισε, δείχνοντας έτσι ένα πιο φιλικό πρόσωπο προς τους καταστηματάρχες.

Την Πέμπτη ο Μπρούνο Λεμέρ συγκέντρωσε γύρω του όλους τους παράγοντες, τις ομοσπονδίες εμπόρων, τους μεγάλο-διανομείς, όσους εμπορεύονται μέσω διαδικτύου και βεβαίως την Amazon France. 

Τελικά επικυρώθηκε η συμφωνία για τις 4 Δεκεμβρίου. Οι καταστηματάρχες, περιμένουν τώρα το διάγγελμα Μακρόν την ερχόμενη Τρίτη, για να δουν εάν θα μπορέσουν να ανοίξουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.