Συγκυρία και... πολυτέλεια στον «άσο» για τον Άρη

Μάνος Χατζάκης19 Δεκεμβρίου 2020

Οσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τη φερόμενη υπόθεση δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη, οδήγησαν την τεχνική ηγεσία στην απόφαση να αποφορτίσει ψυχολογικά τον νεαρό κίπερ, ο οποίος δεν πέρασε και λίγα, άρα απόψε στο Ηράκλειο δεν θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του.

Επικρατέστερος να το πράξει είναι ο Ζαχαρί Μπουσέ, ο οποίος θα διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα. Ο Γάλλος, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στα οποία είχε στιγμές αστάθειες, στη συνέχεια ισορρόπησε. 

Από τα μέσα της εβδομάδας, ο Ακης Μάντζιος πήρε την απόφαση να μη χρησιμοποιήσει τον Σιαμπάνη στην Κρήτη, καθώς το ψυχολογικό βάρος μετά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο, παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η ομάδα και η διοίκηση είναι δίπλα του.

 Η συγκυρία, πάντως, της συνύπαρξης τριών ικανότατων τερματοφυλάκων απλώνει δίχτυ προστασίας πάνω από την “κιτρινόμαυρη” εστία και ο Μάντζιος δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για τον αντικαταστάτη του Σιαμπάνη. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, και οι εναλλακτικές δεν ήταν εξίσου αξιόπιστες, τότε ο Μάντζιος θα αναγκαζόταν να κινηθεί διαφορετικά.

Παράλληλα, το timing του τελευταίου αγώνα της χρονιάς είναι υπέρ του 21χρονου πορτιέρε, ο οποίος θα έχει μπροστά του μέρες να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί περισσότερο στις υποχρεώσεις του, καθώς -μέχρι την επανέναρξη- μεσολαβεί η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά τις οποίες δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.