«O Πούτιν θέλει να αιχμαλωτίσει ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ουκρανός δημοσιογράφος, Αρτεμ Ομελιανένκο, και μίλησε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα του, τρομερά συγκλονισμένος από τις ενέργειες του Πούτιν, σημείωσε πως έφυγε από το Κίεβο για την ασφάλεια της οικογένειάς του ενώ ευχαρίστησε την Ευρώπη για την βοήθεια.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Εγώ είμαι καλά αλλά η χώρα μου δεν είναι καλά, έχουμε πόλεμο. Στις 24 Φεβρουαρίου στα 5 τα ξημερώματα είχαμε ένα χτύπημα μιας ρουκέτας κοντά στο αεροδρόμιο του Κιέβου και σήμανε ένας συναγερμός. Παράλληλα χτυπήθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σε άλλες πόλεις. Προκάλεσε πανικό και πολύς κόσμος προσπάθησε να φύγει και στη συνέχεια ο στρατός του Πούτιν έκανε απόβαση στη χώρα μας, σε πόλεις όπως η Οδησσός και το Χάρκοβο. Εγώ πήρα την οικογένειά μου και είμαι 50 χλμ. μακριά από το Κίεβο. Όμως ο πατέρας μου, η μητέρα μου και αρκετοί γείτονες βρίσκονται ακόμη στο Κίεβο. Όταν χρειάζεται πηγαίνουν σε κάποιο καταφύγιο. Εγώ πήρα την γυναίκα μου και το μικρό παιδί μου και φύγαμε από το Κίεβο, νιώθω πιο ασφαλής μακριά από την πόλη. Ενας γείτονάς μου είναι πολιτοφύλακας και υπερασπίζεται την πόλη».

Και συνέχισε: «Πιστεύω πως θα κρατήσει πολύ καιρό ο πόλεμος γιατί ο Πούτιν θέλει να αιχμαλωτίσει ολόκληρη την Ουκρανία. Είναι ένας τρελός, συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ. Θέλει να πάρει και την Πολωνία, την Λετονία και την Εσθονία. Χάρη στην βοήθεια της Ευρώπης που μας δίνει όπλα τον αντιμετωπίζουμε. Θέλει η Ουκρανία να μπει στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν θέλει να μας έχει κάτω από τη δική του επιρροή».

Για τη βοήθεια της Ευρώπης: «Νιώθω την βοήθεια της Ευρώπης, μας έχουν βοηθήσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο αγώνας, ο Πούτιν θέλει να κατακτήσει όλη την Ευρώπη και αν το επιτρέψουν αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, τότε θα είναι ασταμάτητος. Είναι τρομοκράτης της Ευρώπης».

Για το πόσοι σκοτώθηκαν στο Κίεβο: «Εχουν σκοτωθεί 300 πολίτες, 20 από αυτούς ήταν παιδιά. Δεν θα φύγω από τη χώρα, θα είμαι κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με άλλες χώρες αλλά δεν θα φύγω από τη χώρα. Ολοι οι παίκτες της Σαχτάρ αποχώρησαν από το Κίεβο, όπως και ο Μιτρσέα Λουτσέσκου, μέσω Ρουμανίας για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Πρέπει να αποκλειστεί το σύνολο του ρωσικού αθλητισμού από τον παγκόσμιο αθλητισμό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.