ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ Γκαβέλας και Γκαραγκάνης: «Η εμπιστοσύνη είναι το μυστικό της επιτυχίας μας»

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκαμ ο Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας κι ο συνοδός του Σωτήρης Γκαραγκάνης που έγραψαν ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στα 100 μέτρα και κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 10.82.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το παγκόσμιο ρεκόρ και τη σχέση του με τον Σωτήρη: «Εχω κάνει 10,82 και ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Όταν πιάνω το χέρι του Σωτήρη, νιώθω τα πάντα, ξέρω τι αισθάνεται, τι σκέφτεται. Πρέπει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και να μην φοβάσαι. Τη χειμερινή περίοδο έχουμε περισσότερες ώρες προπόνηση, σίγουρα κάνουμε τρεις ώρες προπόνηση. Όταν πλησιάζουμε σε μέρες αγώνων, πέφτουν οι ώρες αγώνων. Αγαπούσα πολύ τον αθλητισμό, αλλά μου άρεσε πολύ η ταχύτητα. Μικρός έπαιζα στο Αιγάλεω. Από τα 10 μου ξεκίνησε το πρόβλημα στα μάτια, δεν ήξερα τι συμβαίνει στην αρχή. Δεν μπορούσα να σταματήσω τον αθλητισμό, πρέπει να έχεις στήριξη από την οικογένειά σου για να τα καταφέρεις».

Για το αν τον ενοχλεί πως δεν υπάρχουν φανάρια με ήχο για να περνάει τον δρόμο: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κοινωνία, εγώ τουλάχιστον είμαι όρθιος. Είναι πρόβλημα το φανάρι και με δυσκολεύει, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι στο καρότσι και δεν μπορούν να περάσουν στο πεζοδρόμιο».

Σωτήρης Γκαραγκάνης

«Εγώ με τον Νάσο ταιριάξαμε σωματικά, είχαμε αρμονία στην κίνησή μας. δεν ήταν εύκολη η απόφαση να αφοσιωθώ σε αυτό, άφησα πίσω το ατομικό μου, αλλά είναι και μεγάλη ευθύνη. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν ο κάθε αγώνας, οπότε ήρθε σιγά σιγά η συνεργασία μας. το πιο δύσκολο είναι να τρέχεις πιο γρήγορα από τον Νάσο, γιατί είναι πιο γρήγορος. Το σύνθημα της επιτυχίας μας ήταν η εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Το μειονέκτημά του είναι πως μιλάει πολύ στο τηλέφωνο όταν λέμε τα νέα μας (σ.σ. γέλια). Στην προπόνηση δεν μιλάει καθόλου, είναι στρατιώτης».

Για το καλύτερο μήνυμα που έλαβαν: «Λάβαμε πολλά ωραία μηνύματα, αρκετά συγκινητικά. Όπως για παράδειγμα μανάδες που μας λένε πως τα παιδιά μας σας έχουν πρότυπο. Το συζητάμε με τον Νάσο για να παρακινήσουμε τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.