Συγκλονιστικά μηνύματα από Λουτσέσκου σε ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας03 Σεπτεμβρίου 2020

Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Metropolis 95,5» ο Ραζβάν αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές που έζησε με το λαοφιλέστατο σύλλογο, καταθέτοντας παράλληλα και μηνυματικά τις απόψεις του για όσα συμβαίνουν σήμερα.

Κατακτώντας τον 8ο τίτλο της καριέρας του και δηλώνοντας πολίτης Θεσσαλονίκης (σ.σ εμείς προσθέτουμε και το διά βίου ΠΑΟΚτσής) ο Ρουμάνος τεχνικός δέχθηκε ευχάριστα την πρόσκληση από το «Metropolis 95,5» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», σαν μια ευκαιρία νοσταλγικής προσέγγισης των όσων μεγάλων στιγμών έζησε με τον λαοφιλέστατο σύλλογο της συμπρωτεύουσας. Αναφέρθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, στο ιστορικό νταμπλ, στο κλεμμένο πρωτάθλημα αλλά δεν είχε και καμιά δυσκολία να τοποθετηθεί σε εκκρεμότητες και σε θέματα που αφορούν σήμερα τον δικέφαλο. 

Κατέθεσε τις απόψεις του με διακριτικότητα και απάντησε άμμεσα και χωρίς υπεκφυγές σε όσα ερωτήματα του έγιναν. Όπως την περίπτωση του Βιεϊρίνια, την ανάδειξη νέων παικτών αλλά και της κλήρωσης με την Μπενφίκα. Αναδημοσιεύω σήμερα τη χθεσινή συνοπτική αναφορά στη «Metrosport» της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας αυτής συνέντευξης. Η ολοσέλιδη παρουσίαση έχει κεντρικο τίτλο: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Βιεϊρίνια». Διαβάστε το κείμενο:«Είναι δύσκολο να μιλήσω για τη στρατηγική του κλαμπ. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον νέο προγραμματισμό. 

Ο ΠΑΟΚ είχε και έχει μερικούς εξαιρετικούς παίκτες με προσωπικότητα και παιδεία, τον Αντρέ, τον Μαουρίσιο, τον Βαρέλα, τον Κρέσπο, τον Πέλκα, τον Μάτος που εισέπρατταν σεβασμό και τον ανταπέδιδαν. Είναι σημαντικό να έχεις αρχηγούς στα αποδυτήρια. Περνάνε το κλίμα και μέσα στο παιχνίδι, σημείωσε μιλώντας για την τωρινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ και πρόσθεσε καταθέτοντας την άποψή του για την στασιμότητα στο θέμα της ανανέωσης του Βιεϊρίνια: «Αν ήμουν στον ΠΑΟΚ, θα έλεγα 100% να παραμείνει ο Βιεϊρίνια. Αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να φανταστώ να μην είναι ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ».

Σε ερώτηση για το αν βλέπει μετάβαση σε ομάδα με νεανικό κορμό, σημείωσε: «Δεν θέλω να εμπλακώ στο σήμερα. Θα μιλήσω για τις δικές μου ημέρες. Το δικό μας γκρουπ ήταν ομάδα νικητών. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε μετά. Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ δημιουργήσει ομάδα με νέους ποδοσφαιριστές, χρειάζεται ηγέτες για τις δύσκολες στιγμές για να τους υποστηρίξουν, να αντέξουν την πίεση και να εξελιχθούν. Είναι απαραίτητο να έχεις έναν παίκτη σαν Βιεϊρίνια. Ο νέος προπονητής έχει άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Είναι καλό να βγάζεις νέους παίκτες και ο ΠΑΟΚ σωστά το επιχείρησε σε ένα σημείο που είχε χάσει τους στόχους του». 

Σχετικά με τα σενάρια για προσέγγιση του Βιεϊρίνια και άλλων παικτών του ΠΑΟΚ από τον ίδιο για να πάνε στην Αλ Χιλάλ, είπε: «Δε θέλω να δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ εμού και του ΠΑΟΚ. Σέβομαι απεριόριστα τον Βιεϊρίνια αλλά δε θα εμπλακώ όσο είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα και άλλους παίκτες με τους οποίους δούλεψα στον ΠΑΟΚ, αλλά όσο ήταν παίκτες του ΠΑΟΚ δε θα έκανα ποτέ κάτι». Στο μεταξύ για την κλήρωση με την Μπενφίκα τόνισε:« Η Μπενφίκα έχει έναν φανταστικό προπονητή και είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Όμως είναι ένα ματς στην Τούμπα. Η πίεση είναι στην πλευρά της. 

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά να κερδίσει και τίποτα να χάσει». Κλείνοντας για τον τίτλο που ξεχωρίζει, ανέφερε:«Είναι άδικο να τους συγκρίνω. Καθένας είναι πολύ σημαντικός. Όλοι δημιουργούν συναισθήματα και αυτοπεποίθηση. Αν ξεχώριζα κάποιον, θα ήταν το Κύπελλο του 2018 που ήρθε μετά τον κλεμμένο τίτλο. Υπήρχε μεγάλη πίεση να δείξουμε ότι ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ. Αλλά όλη η απογοήτευση εξελίχθηκε σε μεγάλη ικανοποίηση. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και βγήκαν μετά τον τελικό».

Επαναλαμβάνω τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Όσο για τους «σημαιοφόρους» της μπουρδολογίας και τους μετρ της συσκότισης και της παραπληροφόρησης που δεν ασχολήθηκαν με τα όσα σημαντικά και εξόχως μηνυματικά εξέπεμψε αυτή η συνέντευξη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ένα μπορούμε να πούμε. Άξιος ο μισθός τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.