«Συγκεντρωθείτε, προσπαθήστε να φτάσετε στα όρια σας»

Γιώργος Στράντζαλης16 Αυγούστου 2020

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Γιώργος Στράντζαλης

Την 4η μέρα προετοιμασίας στα 3-5 Πηγάδια διανύει ο Αρης, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό όσο περνάνε οι μέρες να αυξάνεται η ένταση και ταυτόχρονα οι απαιτήσεις του Μίκαελ Ένινγκ.

Η σημερινή (16/08) πρωινή προπόνηση ήταν ιδιαίτερα επίπονη για τους ποδοσφαιριστές, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο φυσική κατάσταση και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ενα πρόγραμμα που κατά βάση επωμίστηκαν οι συνεργάτες του Γερμανού προπονητή (Τερζής, Αμανατίδης, Αποστολίδης), ο οποίος ήταν περισσότερο “παρατηρητής”. Στη μέση ωστόσο του προγράμματος, ο Ένινγκ πήρε θέση και μίλησε για μερικά λεπτά στους ποδοσφαιριστές του. Τι ζήτησε;

Να υπάρχει αυτοέλεγχος και να προσπαθήσει ο καθένας να φτάσει στα όρια του, αλλά δίχως να… τρέχει άσκοπα σπαταλώντας τις δυνάμεις του, απλά και μόνο για να δείξει ότι προσπαθεί. «Όταν παίζεις σε μία θέση πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στις απαιτήσεις της. Δεν χρειάζεται να τρέχεις αν δεν υπάρχει λόγος», τους είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται στην προπόνηση, σε όλες τις ασκήσεις, να τρέχουμε γρήγορα. Σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε το πιο σημαντικό είναι η φυσική κατάσταση. Πρέπει αυτό το πράγμα να το ελέγχουμε. Αν θέλει κάποιος να μου δείξει ότι είναι καλός παίκτης δεν χρειάζεται να τρέχει γρήγορα. Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε δεν πειράζει, αλλά προσπαθήστε μέχρι να φτάσετε στα όριά σας. Συγκεντρωθείτε και δουλέψτε σκληρά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.