Σβαμπ, ο απόλυτος επαγγελματίας

Γιώργος Καστάνης15 Αυγούστου 2020

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έως και σήμερα, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία. Ο Στέφαν Σβαμπ δείχνει με το «καλημέρα» πως έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν.

Μπορεί αυτή την χρονική περίοδο να δείχνει λίγο «βαρύς», κάτι που όμως θεωρείται φυσιολογικό καθώς η ξεκούρασή του από τα συνεχόμενα παιχνίδια με την Ραπίντ ήταν περιορισμένη, ενώ συν τοις άλλοις ήρθε σε ένα νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όμως ο Σβαμπ συμμετέχει ενεργά. Και ήδη, υπάρχουν στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωριζει. Πως τον χαρακτηρίζουν οι επιτελείς του Δικεφάλου; Με μία φράση: «Απόλυτος επαγγελματίας». Είναι μεθοδικός, πειθαρχημένος, συμμετοχικός, οργανωτικός, γεννημένος νικητής.

Είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του, από τους πρώτους που πηγαίνουν στις προπονήσεις και από τους τελευταίους που αποχωρούν. Δείχνει ιδιαίτερη προσήλωση στο πρόγραμμα, το ακολουθεί πιστά, δεν παρεκκλίνει, ζητά συνεχώς να μαθαίνει νέα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και ενημερώνεται για όλα τα δεδομένα. 

Αποδεικνύεται, όλες αυτές τις ημέρες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε φυσικά στο Πήλιο, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι διατέλεσε αρχηγός στην Ραπίντ Βιέννης τα τελευταία χρόνια. Και οι αριθμοί που είχαμε παραθέσει από την προγενέστερη καριέρα του με τα 51 γκολ και τις 51 ασίστ σε περισσότερα από 200 παιχνίδια, αυτό δείχνουν ξεκάθαρα.

Ο Σβαμπ πιστεύει, όπως συζητά με τους υπόλοιπους παίκτες του Δικεφάλου, πως θα ανεβάσει ρυθμούς τις επόμενες ημέρες και θα είναι σε ετοιμότητα, στο κρίσιμο παιχνίδι της 25ης Αυγούστου με την Μπεσίκτας. Συζητά με τον Φερέιρα, είναι κοντά σε όλους τους παίκτες και τους νεαρούς, δείχνει μία ιδιαίτερη προσήλωση, προκειμένου να μπει στον απόλυτο βαθμό στην νοοτροπία της νέας του ομάδα. Αυτή η αυστριακή νοοτροπία που τον διακρίνει, τον κάνει να ξεχωρίζει. Θέλει να είναι τέλειος σε όλα. Προσπαθεί, δουλεύει. Και φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει σε ένα παίκτη, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να σηκώσει το βάρος στην μεσαία γραμμή, στα κρίσιμα ματς που θα δώσει η ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.