Σβαμπ: «Κάθε παιχνίδι μια μονομαχία τίτλου, μας δίνει ενέργεια ο κόσμος»

Metrosport Team31 Ιανουαρίου 2023

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις μάχες της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλου μίλησε ο Στέφαν Σβαμπ σε μέσο της πατρίδας του. Ο 32χρονος μέσος του Δικεφάλου αφού ψήφισε στην ιστοσελίδα Krone τον Νταβίντ Αλάμπα για τον καλύτερο παίκτη από την Αυστρία στην αγωνιστική περίοδο, μίλησε για το πως ζει την ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη και για την συνέχεια της σεζόν που βρίσκει τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται κοντά στην κορυφή στο πρωτάθλημα και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

«Λόγω των όσων έγιναν με τον πανδημία, τώρα γνωρίζω και αρχίζω πραγματικά να εκτιμώ τη ζωή εδώ στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι είναι περήφανοι όταν τους συναντάς στον δρόμο, δείχνουν μεγάλη αγάπη για εμάς», είπε αρχικά ο Σβαμπ ενώ συνέχισε: «Είμαστε μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους εξέλιξης», λέει με νόημα για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ ο μέσος και σε αναφορά του δημοσιογράφου για το αν ο ίδιος ονειρεύεται ένα νταμπλ, έφερε στο νου όσα είχαν γίνει στο νταμπλ του 2018. «Τότε, οι οπαδοί έβαλαν φωτιά στην παραλία της πόλης για δέκα χιλιόμετρα κατά μήκος της λεωφόρου και μπροστά από το ξενοδοχείο της ομάδας».

Για το επίπεδο της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Τα σημαντικά παιχνίδια τα σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές», προσθέτοντας ο δημοσιογράφος που του έκανε την συνέντευξη οτι οι πρόεδροι των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία πληρώνουν μόνοι τους το VAR για να είναι δίκαιο μετά από χρόνια διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων στην Ελλάδα: «Οι ομάδες οι μεγάλες είναι σε καλή κατάσταση οικονομικά και μπορούν να φέρνουν παίκτες από την Αγγλία ή την Ιταλία. Βέβαια για πολύ καιρό οι Έλληνες εμάς τους Αυστριακούς μας έβλεπαν μόνο ως σκιέρ, αλλά αυτό άλλαξε», είπε με χιούμορ ο Στέφαν Σβαμπ.

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας και για την συνέχεια της σεζόν ο Στέφαν Σβαμπ επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Στο γήπεδο μας δημιουργείται μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, που μας δίνει ενέργεια να παίξουμε καλύτερα. Σιγουρα η συνέχεια της σεζον θα είναι συναρπαστική. Κάθε παιχνίδι θα ειναι μια μονομαχία τίτλου και ειδικά όταν αρχίσουν τα πλέι οφ και αυτό γιατί στην Ελλάδα - σε αντίθεση με την Αυστρία - πριν από τα play-off του πρωταθλήματος οι διαφορές που των βαθμών που υπήρχαν μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων έπεφταν στο μισό. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.