Σβαμπ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον χρόνο συμμετοχής μου»

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αυστριακός έζησε μια αξέχαστη βραδιά στη καριέρα του, αφού «αναγκάστηκε» να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, μεταφέροντας μέσα από δηλώσεις του στη πατρίδα του το πως βίωσε τo όλο περιστατικό, εκφράζοντας όμως παράλληλα και το παράπονό του για το χρόνο συμμετοχής του.

Ο Στέφαν Σβαμπ βρέθηκε στα τελευταία  των καθυστερήσεων του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (1-0) και μετά τον τραυματισμό του Ντόμινικ Κοτάρσκι να επωμίζεται τον ρόλο του πορτιέρε την εστία του Δικεφάλου. Γεγονός που όπως ήταν λογικό τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητες , ακόμη και στην Αυστρία.

Ο έμπειρος μέσος σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα της χώρας του εξήγησε του λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για λίγο τη θέση του στο κέντρο του γηπέδου, τονίζοντας μάλιστα ότι θα ήθελε να κάνει και κάποια απόκρουση ή κάποια έξοδο, η οποία τελικά δεν χρειάστηκε.

Για αυτή την αξέχαστη και πρωτόγνωρη εμπειρία δήλωσε χαρακτηριστικά πως :

"Στο 80' ο προπονητής μας έκανε την τελευταία αλλαγή που είχε δικαίωμα να κάνει. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις όμως του αγώνα ο τερματοφύλακάς μας συγκρούστηκε με έναν αντίπαλο και έχασε τις αισθήσεις του. Στο τέλος αποδείχθηκε ότι είχε υποστεί διάσειση.

Βλέποντας την ομάδα αναρωτήθηκε τι θα έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε κάποιον από τους αμυντικούς στην εστία καθώς εκείνη την στιγμή είχαμε γυρίσει πίσω. Από την στιγμή που δεν υπήρχαν και πολλές άλλες επιλογές κάθισα εγώ στην εστία.

Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο σε επαγγελματικούς αγώνες, ωστόσο το έκανα. Βέβαια μετά από αυτό δεν συνέβη τίποτα συναρπαστικό. Μεσολάβησε μια αποβολή μέχρι να εξαντληθούν και τα 15' των καθυστερήσεων. Εκτέλεσα απλά με δυνατό βολέ ένα φάουλ, έμεινα για λίγο στην εστία και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Θα ήμουν χαρούμενος, αν είχα κάνει κάποια απόκρουση ή μια έξοδο σε σέντρα.

Ήταν πάντως μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς δεν συμβαίνει συχνά παίκτες από άλλες θέσεις να αναγκάζονται να καθίσουν στην εστία. Είχα παίξει τερματοφύλακας όταν ήμουν μικρός στις ομάδες Κ-10 και Κ-12. Βέβαια θεωρώ ότι είμαι καλός με τα χέρια αφού παίζω βόλεϊ και χάντμπολ με τον αδερφό μου (σσ: ο αδερφός του είναι προπονητής του βόλεϊ)".

Ωστόσο, ο Σβαμπ άρπαξε την ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά και για ένα θέμα που τον προβληματίζει αρκετά , εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το χρόνο συμμετοχής που του δίνει ο προπονητής: 

"Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής μου. Πιστεύω ότι μπορώ να αγωνίζομαι περισσότερο, καθώς είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και δεν έχω τραυματισμούς. Ελπίζω να μου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και είμαι πεπεισμένος ότι έχω ακόμη μερικά καλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά μου", τόνισε ο μέσος του Δικεφάλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.