Σβαμπ: «Ανήκω σε κάτι πολύ μεγάλο, θέλω Πρωτάθλημα!»

Γιώργος Ζαΐρης02 Αυγούστου 2020

Διαβάστε και δείτε την πρώτη συνέντευξη του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ.

Ο Στέφαν Σβαρμπ στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις, τα όνειρα και τους στόχους του με τον Δικέφαλο στο PAOK TV.

Ο νεοαποκτηθείς μέσος του ΠΑΟΚ τόνισε αρχικά για τα συναισθήματά του:

«Νιώθω ότι είμαι μέρος σε κάτι πολύ μεγάλο. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση και νιώθω έτοιμος. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ πήρα ένα ζεστό καλωσόρισμα και δεν βλέπω την ώρα να μπω στο προπονητικό κέντρο και σύντομα στο γήπεδο της Τούμπας. Είμαι έτοιμος».

Για το αν γνώριζε από πριν για τον ΠΑΟΚ και τι τον συμβούλευσαν φίλοι και γνωστοί:

«Φυσικά και γνώριζα τον Σύλλογο από πριν. Μίλησα με αρκετούς ανθρώπους και μάλιστα με τον Ντάριο Κρέσιτς τον παλιό τερματοφύλακα της ομάδας που γνωρίζω μέσω ενός καλού μου φίλου. Συζητήσαμε πολύ για το κλαμπ μαζί αλλά και με άλλους ανθρώπους και η γνώμη όλων ήταν θετική. Ολοι μου είπαν να αποδεχθώ την πρόκληση ότι πρέπει να το κάνω ότι θα το απολαύσω και θα περάσω καλά εδώ. Αυτή είναι η απόφαση μου στο τέλος και πλέον τις μέρες που είμαι εδώ έχω τσεκάρει τα πάντα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το σύλλογο. Οπως είπα είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να βοηθήσω αυτό τον μεγάλο σύλλογο».

Για το γεγονός πως θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Αυστρίας:

«Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω μακριά από την πατρίδα μου την Αυστρία. Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου γιατί παρά το γεγονός που αποκτήσαμε παιδί πριν λίγες εβδομάδες, ήταν θετική, με στήριξε, με βοήθησε και δεν μου είπα να μην έρθω εδώ και να μείνω στην Αυστρία. Είναι πολύ ανοικτόμυαλη ακόμη και τώρα με το παιδί είναι το στήριγμα μου. Φυσικά μιλήσαμε πριν πάρω την απόφαση. Τώρα σε ότι αφορά στο τι περιμένω εδώ στη Θεσσαλονίκη, έχω να πω ότι μου αρέσει ο Νότος, μου αρέσουν πολύ οι νότιες χώρες. Ξέρω ότι ο καιρός εδώ είναι λίγο διαφορετικός, με πολύ ζέστη σε πολλές περιόδους και χωρίς βροχή αλλά μου αρέσει αυτό».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα:

«Αρχικά είμαι εδώ για να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να πετύχω με τον σύλλογο. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον σύλλογο, το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο, την πόλη, τη ζωή εδώ, είναι πολύ καλές. Θέλω να προσαρμοστώ γρήγορα και να δω πως ζούνε οι άνθρωποι εδώ. Θέλω να γίνει η προσαρμογή μου όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το αγωνιστικό του προφίλ:

«Είμαι ένας κεντρικός μέσος και το δυνατό μου σημείο είναι οι πάσες. Οπως είδα η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια έχει την κατοχή οπότε ελπίζω να γίνω ένας μικρός αρχιτέκτονας ώστε να δημιουργώ το παιχνίδι της ομάδας. Είμαι γενικά επιθετικός. Στο παρελθόν τις περισσότερες σεζόν έχω σκοράρει πολλά γκολ ως μέσος οπότε ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα στο σκοράρισμα. Είμαι ανοικτόμυαλος, ομαδικός. Αυτά πρέπει να περιμένει ο κόσμος από μένα. Αυτά είναι που θέλω να βγάλω στο γήπεδο να είμαι χρήσιμος για την ομάδα και να παλέψω για τα ασπρόμαυρα».

Για τους προσωπικούς του στόχους με τον ΠΑΟΚ:

«Αρχικά θέλω να γίνει γρήγορα η προσαρμογή μου, θέλω να βάλω τα δυνατά μου στην προπόνηση να βοηθήσω την ομάδα. Αυτοί είναι οι πρώτοι μου στόχοι αλλά υπάρχουν και ομαδικοί στόχοι. Θέλω να πετύχουμε και εγώ από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πάρει το Πρωτάθλημα. Φυσικά είναι μεγάλη πρόκληση να περάσουμε και στους ομίλους του CHL ή του Europa. Θέλουμε να περάσουμε εκεί και εγώ παρά το γεγονός ότιδεν έπαιξα ποτέ εκτός Αυστρίας έδωσα πολλούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτοί οι αγώνες μου φέρνουν εξαιρετικές αναμνήσεις και θέλω να έχω τέτοιες και με τον ΠΑΟΚ καθώς αυτά είναι που μένουν στο μυαλό και δεν τα ξεχνάς ποτέ. Θέλω λοιπόν το Πρωτάθλημα και πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μου!».

Για το τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Έχω και ένα μήνυμα για τον κόσμο. Είδα πολλά videos και ξέρω ότι είναι ενθουσιώδεις, δίνουν μεγάλη υποστήριξη, είναι εδώ σε κάθε παιχνίδι και στηρίζουν την ομάδα και αυτό είναι φανταστικό. Το γήπεδο έχει μεγάλη φασαρία σε κάθε αγώνα. Ολη η πόλη ουσιαστικά ζει για τον σύλλογο, αλλά και όλη η Βόρεια Ελλάδα. Ολα έχουν να κάνουν με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό στο ποδόσφαιρο και είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Θα δώσω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και τον σύλλογο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.