Σούπερ ΠΑΟΚ, ρεκόρ Τζίμα, μοναδική Τούμπα!

Metrosport Team05 Μαρτίου 2023

Με έξι γκολ φιλοδώρησε τον Ιωνικό ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και «κλείδωσε» το τρίποντο δίνοντας του τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγές και να δώσει ανάσες σε παίκτες - γρανάζια. 

Απολαυστικός ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα αποτελεσματικός καθώς σε έξι τελικές προσπάθειες κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα τέσσερις φορές. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Νάρεϊ έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα πήγε παράλληλα προς την εστία, βρήκε το σώμα του Ρομαό και κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. 

Στο 16΄θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά το γκολ του Μπράντον Τόμας ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Ο Ιωνικός ανέβασε στροφές και απείλησε αλλά οι προσπάθειες του Σεμπά δεν βρήκαν στόχο. Στο 24’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο Νάρεϊ πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έκοψε για τον Κωνσταντέλια, ο οποίος δεν μπερδεύτηκε από την παρέμβαση του Χουτεσιώτη και έκανε το 2-0 γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 20α του γενέθλια. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κάλεντ Νάρεϊ έκανε ξανά μια παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Μπράντον Τόμας βγήκε στην πλάτη του Τσιγκρίνσκι και από κοντά έκανε το 3-0. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε το δείκτη του σκορ καθώς ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είδε τον Χουτεσιώτη εκτός περιοχής και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε καταστροφικά για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 49ο λεπτό ο Μασάς έσπρωξε με το χέρι του το Νάσμπεργκ και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Στο 54 ο ΠΑΟΚ βρήκε και πέμπτο γκολ με τον Τόμας Κετζιόρα. Ο Πολωνός πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάρεϊ και με προβολή έκανε το 5-0. 

Ο Δικέφαλος κατέβασε τους ρυθμούς του αλλά θα μπορούσε να φτάσει και σε έκτο τέρμα αλλά το δυνατό σουτ του Τάισον τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές δίνοντας ανάσες σε σημαντικούς παίκτες. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (58΄Ελ Καντουρί), Ντάντας, Νάρεϊ (58΄Τάισον), Κωνσταντέλιας (70΄Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (79΄Ρικάρντο), Μπράντον (70’ Τζίμας)

Ιωνικός (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Αντούνες (46’ Τσιμπσά), Μασάς, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Ρομαό, Λοβέρα (79’ Πογκοσιάν), Κάνιας, Σεμπά (79΄Τσιριγώτης) και Μάντζης

Κίτρινες: Μασάς, Κάνιας

Κόκκινες: Μασάς

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.