Super League: Σύσκεψη για μοντέλο Premier League στην διαιτησία

Metrosport Team06 Αυγούστου 2022

Την έναρξη θεσμικής συνεργασίας με την επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League ανακοίνωσε η Super League.

H αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Μαρκ Κλάτενμπεργκ και των επικεφαλή της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League, Μαρκ Ράιλι ενημερώθηκε για το μοντέλο διαιτησίας που ακολουθάται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου το οποίο και ανέλυσαν στην συζήτηση με στόχο να υιοθετηθεί και στην Ελλάδα.

To μοντέλο αυτό έχει να κάνει με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο θεσμικής συνεργασίας μεταξύ Super League και PGMOL (επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League) ώστε να μπορέσει το ελληνικό πρωτάθλημα να εφαρμόσει άρτια το εγχείρημα.

Η ενημέρωση της Super League:


«Συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μεταξύ της αναπληρώτριας προέδρου της Super Leagueκ. Κάτιας Κοξένογλου, του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας ελληνικής διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Mark Clattenburg και του κ. Mark Riley, του επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Σημειώνεται ότι η PGMOL δημιουργήθηκε το 2001 και εκπαιδεύει επαγγελματίες διαιτητές και τους βοηθούς τους για τους αγώνες της Premier League, αλλά και τις διοργανώσεις της English Football League (EFL) και της Football Association (FA).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.