Super League και ΕΠΟ βασανίζουν τις ομάδες και απαξιώνουν το προϊόν

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

“Μετά από ένα τέτοιο κουραστικό ματς με τον Αρη, με 120 λεπτά αγώνα, καλούμαστε να παίξουμε το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι.

 Γίνεται κακός προγραμματισμός στον ορισμό των αγώνων. Γιατί να μην παίξουμε την Κυριακή με τον ΟΦΗ και γιατί ο χθεσινός αγώνας να γίνει στις 8 το βράδυ μέσα στην παγωνιά κι όχι νωρίτερα; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω”.

Το είπε Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας και άντε πείτε εσείς ότι έχει άδικο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έγινε βαρβαρότητα μόνο σε βάρος της Λαμίας, έγινε ως ένα βαθμό και σε βάρος του Αρη.

 Ο οποίος επίσης έπαιξε νύχτα μέσα στην παγωνιά και είχε και το ταξίδι της επιστροφής. Η διαφορά είναι ότι ο Αρης θα παίξει την Κυριακή και όχι το Σάββατο με τον Παναιτωλικό. Αλλά κι εδώ, αντί να ορίσουν την ώρα έναρξης όσο το δυνατόν αργότερα, δηλαδή στις 19.30, την όρισαν όσο το δυνατόν νωρίτερα, δηλαδή στις 15.00. Οπως και το ματς της Λαμίας. Στις 15.00 του Σαββάτου. Λες και το κάνουν επίτηδες...

Ποιός ευθύνεται γι' αυτή την ασυναρτησία; Οχι μόνο η Σούπερ Λίγκα, αλλά και η ΕΠΟ. Για την ακρίβεια, φταίει το γεγονός ότι ζουν σε διαφορετικούς πλανήτες. Χωρίς καμία συνεννόηση μεταξύ τους και χωρίς ίχνος αντανακλαστικών εκατέρωθεν.

Ορίζει ματς Κυπέλλου για κάποια Τετάρτη η ΕΠΟ; Πρέπει άμεσα η Σούπερ Λίγκα να διαμορφώσει, αν χρειάζεται, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ώστε καμία από τις ομάδες που έπαιξαν Τετάρτη να μην παίξει Σάββατο. 

Οσο για την ΕΠΟ, από τη στιγμή που υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα από τη Σούπερ Λίγκα, θα μπορούσε να ορίζει με περισσότερη προσοχή όχι μόνο την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και την ώρα έναρξης. Από πού κι ως πού πρέπει να αρχίζει αγώνας στις 20.00, ούτε καν 19.30, στην καρδιά του χειμώνα; Ποιος θα έχει πρόβλημα αν αρχίσουν οι αγώνες στις 15.00, στις 17.00, το πολύ-πολύ στις 19.00; Κανένας. Αντίθετα, θα είναι για όλους πιο ανθρώπινο.

Αυτό το έκτρωμα αυτής την εβδομάδας σε βάρος κυρίως της Λαμίας δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο επίπεδο των δύο κορυφαίων θεσμών, που είναι και οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, διοικείται από ανθρώπους ανίκανους. 

Και ενώ στην ΕΠΟ έχουμε παντοκρατορία “παραγόντων” που καμία σχέση δεν έχουν με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, η Σούπερ Λίγκα διοικείται από τους εκπροσώπους των ίδιων των ομάδων της. Οι οποίοι, προφανώς, αγρόν αγοράζουν. Από τον μπαρουτοκαπνισμένο ποδοσφαιράνθρωπο, τον Γιώργο Μποροβήλο, που παριστάνει ανεπιτυχώς τον πρόεδρο, μέχρι και το τελευταίο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Το ωραίο είναι ότι ένας από του σκοπούς της Σούπερ Λίγκα, όπως αναφέρονται στο καταστατικό της, είναι “η εισήγηση προς κάθε αρμόδιο όργανο προτάσεων που έχουν σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής κατηγορίας”. Τι εισηγήσεις να κάνετε ταλαίπωροι, όταν εσείς οι ίδιοι βασανίζετε τις ομάδες και απαξιώνετε το προϊόν που λέγεται Πρωτάθλημα Super League; Εκτός κι αν δεν λέγεται βασανιστήριο και απαξίωση του προϊόντος να υποχρεώνετε μια ομάδα να παίζει στις 15.00 του Σαββάτου, όταν ο προηγούμενος αγώνας της έληξε στις 22.40 της Τετάρτης.

ΥΓ. Πάλι καλά που δεν χτύπησαν και πέναλτι στη Λαμία...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.