Super League 2: Η χρονιά να βγει κι έχει ο Θεός

Βασίλης Μάστορας17 Ιουνίου 2020

Ηταν που ήταν δύο κατηγορίες, η Super League 2 και η Football League, φορτωμένες προβλήματα, ήρθε και η πανδημία του κορωνοϊού και μεγάλωσε το φορτίο.

Η αναδιάρθρωση, όπως την φαντάστηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, δεν απέφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα: Δεν ενίσχυσε τον ανταγωνισμό, ούτε την ποιότητα, ενώ η εξυγίανση των δύο κατηγοριών είναι θέμα προς διερεύνηση. Η διοίκηση της Super League2/Football League στερείται σύγχρονων ιδεών ανάπτυξης των Πρωταθλημάτων και κάθε χρόνο βαδίζει στα ίδια χνάρια. Στη λογική δηλαδή «να βγει η χρονιά κι έχει ο Θεός». Κάπως έτσι οι παράγοντες βλέπουν και την επόμενη ημέρα τω δύο κατηγοριών. 

Πάνε- έρχονται σε ΕΠΟ και Υπουργείο Αθλητισμού, χωρίς όμως τεκμηριωμένο πλάνο και έχοντας στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα: Να μην χάσουν τα υπόλοιπα χρήματα από την χορηγία της τηλεόρασης. Το δήλωσε και ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης του Απόλλωνα Σμύρνης. Παράγοντας τους λίγους της Super League 2, ο οποίος δεν περιμένει τα έσοδα της τηλεόρασης προκειμένου να αναπνεύσει οικονομικά η ομάδα του. «Οι παράγοντες ενδιαφέρονται μόνο να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για να πάρουν τηλεοπτικά χρήματα από την ΕΡΤ. Γιατί αν δεν δείξουν ότι θέλουν να παίξουν δεν θα τα πάρουν» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στο Metropolis 95,5 σχολιάζοντας τις «ζυμώσεις» που γίνονται για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Τελικώς, όπως μου έλεγε χθες αξιόπιστη πηγή, τα Πρωταθλήματα θα αρχίσουν και πάλι, η πρόταση όμως για αναδιάρθρωση και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών θα υλοποιηθεί μόνο για τη Super League 2 (16 ομάδες) και τη Football League (18 ομάδες). Η τηλεόραση θα πληρώσει συνολικά 4 εκατ. ευρώ κι αυτό είναι που «καίει» τις ομάδες οι οποίες θέλουν να είναι 5 εκατ. το τελικό ποσό.

Αυτό όμως δεν είναι διοίκηση επαγγελματικών κατηγοριών. Δηλαδή κάθε χρόνο να χρειάζονται οι κυβερνητικές ενέσεις για να έχουν οι ομάδες το κεφάλι έξω από το νερό.

Και όποιος έχει ενστάσεις και θεωρεί ότι η Super League2 είναι μία ελκυστική κατηγορία οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα: Γιατί η ιστορική Δόξα Δράμας με μηδενικά, σχεδόν χρέη και άδεια Super League1, δεν βρίσκει εδώ και μήνες νέο ιδιοκτήτη μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπύρου;

FOCUS

O υιός Μπούμπουρας, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, επιβεβαίωσε χθες ότι η οικογένεια του ενδιαφέρθηκε για την ΠΑΕ Αρης το 2016. Αυτό δηλαδή που είχε αποκαλύψει η Metrosport. Χρήσιμο στοιχείο για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (17/6)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.