Super League 1: Τα μεταγραφικά «διαμαντάκια» που ξεχώρισαν εκτός Big-5

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων μαγνητίζονται κάθε χρόνο από τα ονόματα που έρχονται στην Ελλάδα από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Όμως τα μεταγραφικά «διαμαντάκια» της Super League 1 μπορούν να βρίσκονται και στους υπόλοιπους συλλόγους του πρωταθλήματος.

Αν τελικά αποδώσουν τα προσδοκώμενα θα φανεί, αλλά αξίζουν την προσοχής μας, κάποιοι εκ αυτών γνώριμοι στο ελληνικό κοινό.

Το Metrosport.gr σας παρουσιάζει τις μεταγραφές που ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες ομάδες

Απόλλων Σμύρνης

Γιώργος Παμλίδης ( 27 ετών ) 

Ο Κατερινιώτης επιθετικός ήταν την περσινή σεζόν από τους διακριθέντες του ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας συνολικά 38 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 8 γκολ και μοίρασε 5 τελικές πάσες.

Φάμπρι Κάστρο ( 29 ετών )

Ο Κολομβιανός αμυντικός μέσος ήταν βασικό γρανάζι της ομάδας του Γιώργου Γιαννίκη, την προηγούμενη χρονιά και έπαιξε συνολικά σε 28 αγώνες.

Τζόρντι Τουτουαρίμα ( 28 ετών )

Ο Ολλανδός αριστερός μπακ, οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας, αποδεσμεύτηκε από την Ντε Χράαφσχαπ. Η ολλανδική ομάδα πέρυσι βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία. Ο 28χρονος αμυντικός έχει καταγράψει στο παρελθόν 36 αναμετρήσεις στην Eredivisie, με Ντε Γκράαφσχαπ και Ναϊμέγκεν.

Αστέρας Τρίπολης

Ασιέρ Μπενίτο ( 26 ετών )

Ο Ισπανός επιθετικός έχει περάσει από της Νουμάνθια, Πονφεραντίνα και Εϊμπάρ, με την τελευταία να τον αφήνει ελεύθερο και να υπογράφει με τους Αρκάδες. Στη LaLiga 2 μετράει 32 αγώνες, 2 τέρματα και 2 ασίστ.

Ντάνι Στανταφέ ( 23 ετών )

Ερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα της Ουσασούνα, ο Ισπανός μέσος έχει συνολικά 81 συμμετοχές και 5 γκολ.

Κέβιν Σόνι ( 23 ετών )

Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός αποτελεί το πιο ηχηρό όνομα που ήρθε στην Τρίπολη, φορώντας τις φανέλες των Μπορντό, Ζιρόνα, Εσπανιόλ και στις δεύτερες ομάδες των Βιγιαρεάλ και Θέλτα. Το νεαρό της ηλικίας του δίνει ένα παραπάνω λόγο να παρακολουθηθεί η φετινή του πορεία και η εξέλιξή του.

Ατρόμητος 


Ευθύμης Κουλούρης ( 25 ετών )

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πέρασε από την Τουλούζ, χωρίς όμως να καταφέρει να καθιερωθεί στη γαλλική ομάδα, πραγματοποιώντας 24 συμμετοχές στη Ligue 1, πετυχαίνοντας 4 τέρματα και μοίρασε 2 ασίστ. Φέτος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Περιστερίου.

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς ( 27 ετών )

Γνώριμος από το πέρασμά του στον Πανιώνιο, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ο Αυστριακός εξτρέμ έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων για λογαριασμό των Βιτσέντζα και Αούστρια Βιέννης.

Ντάνι Καστεγιάνο ( 33 ετών )

Ο Ισπανός αμυντικός έρχεται για να προσφέρει σημαντική βοήθεια με την εμπειρία του στα μετόπισθεν. Έχει καταγράψει 78 συμμετοχές στη Laliga και 132 στη Laliga 2 με τις φανέλες της Αλαβές και Λας Πάλμας.

Αλέξανδρος Καρτάλης ( 26 ετών )

Γεννημένος στη Νυρεμβέργη και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Γκρόιτερ Φιρτ. Το 2019 άφησε τη FSV Zwickau και μετακόμισε πρώτη φορά στην Ελλάδα, για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον «Αίαντα» της Ηπείρου αγωνίστηκε σε 51 αγώνες, σημειώνοντας 3 τέρματα και 6 ασίστ.

 ΝΠΣ Βόλος

Τομ φαν Βέερτ ( 31 ετών )

Ο πρώην επιθετικός των Εξέλσιορ, Γκρόνιγκεν και Άαλμποργκ έρχεται στην ομάδα του Βόλου για να προσφέρει γκολ. Στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας έχει σημειώσει 41 τέρματα σε 112 αγώνες και στο πρωτάθλημα της Δανίας, από όπου ήρθε, 18 γκολ σε 54 παιχνίδια.

Πάολο Φερνάντες ( 23 ετών )

Ο Ισπανός μέσος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Μπρέντα, στην Περούτζια  και στην Καστεγιόν, από την οποία ήρθε ως ελεύθερος.

Ζαν Πιερ Ρίνερ ( 25 ετών )

Την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στην ολλανδική Έμεν, με μορφή δανεισμού από την Κάντιθ, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Γκρασχόπερς. Ο Ελβετός αμυντικός έχει 14 συμμετοχές στη LaLiga 2.

Ιωνικός

Αλεξίς Ρομάο ( 37 ετών )

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποχώρησε από τη Γκινγκάμπ, αποφασίζοντας να έρθει ξανά στη χώρα μας για τους Νικαιώτες. Στη Ligue 1 μετράει 313 αναμετρήσεις με τις φανέλες των Ρεμς, Λοριάν, Γκρενόμπλ και Μαρσέιγ.

Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας ( 34 ετών )

Ακόμα ένας γνώριμος στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του στον «Δικέφαλο του Βορρά» θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Δημήτρη Σπανού. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις Μπέτις, Σουόνσι, Εσπανιόλ, Ερυθρό Αστέρα και Ατλέτικο Μπαλεάρες, με την τελευταία να τον αποδεσμεύει το καλοκαίρι.

Τζέρσον Καμπράλ ( 30 ετών )

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Φέγενορντ, ενώ ακολούθησαν οι Τβέντε, Ντε Χάαγκ, Μπαστιά, Σπάρτα Ρότερνταμ, Λέφσκι Σόφιας και η κυπριακή Πάφος. 

Λαμία

Γιώργος Μασούρας ( 33 ετών ) 

Ο έμπειρος επιθετικός αποχώρησε από τον Ατρόμητο, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 97 παιχνίδια και σκόραρε σε 32 αγώνες, μοιράζοντας και 4 ασίστ.

Χρήστος Ελευθεριάδης ( 29 ετών )

Ο Έλληνας εξτρέμ ξεχώρισε από τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη σεζόν και πραγματοποίησε 35 συμμετοχές, σημειώνοντας 5 τέρματα.

ΟΦΗ

Μάικ φαν Ντούινεν ( 29 ετών )

Ο Ολλανδός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την ολλανδική Τσβόλε. Στην Eredivisie έχει καταγράψει συνολικά 247 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 53 γκολ και 24 ασίστ. 

Τζον Τοράλ ( 26 ετών )

Στα 16 του χρόνια θεωρήθηκε ταλέντο και πέρασε από τις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, δεν κατάφερε να αγωνιστεί στις πρώτες ομάδες των δύο συλλόγων. Ακολούθησαν οι Μπρέντφορντ, Μπέρμιγχαμ, Γρανάδα, Ρέιντζερς και Χαλ. Στη Championship μετράει 135 παιχνίδια με 17 τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Το βιογραφικό προϋποθέτει έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα. 

Φελίπε Γκαγιέγκος ( 29 ετών )

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του Χιλιανού μέσου ήταν Σαν Λούις. Το 2012 πήρε μεταγραφή στην Ουνιόν Βερολίνου αλλά ένα χρόνο μετά γύρισε στη χώρα του, για λογαριασμό της Universidad de Chile, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα.

Παναιτωλικός

Ρούντι Ζέστεντ ( 32 ετών )

Η περίπτωσή του είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ο Γάλλος επιθετικός έχει καταγράψει συνολικά 178 συμμετοχές στην Championship και 51 στην Premier League με τις φανέλες των Μπλάκμπερν, Κάρντιφ, Άστον Βίλα και Μίντλεσμπρο. Το 2015 οι «Χωριάτες» ξόδεψαν 8,5 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσουν και δυο χρόνο μετά η Μίντλεσμπρο δίνει 7,1 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Τελευταία ομάδα του η Μέλμπουρν Σίτι.

Ιάν Βαρόνε ( 28 ετών )

Ο Ιταλός μέσος έχει περάσει από αρκετές ομάδες της χώρας του, με παρουσία κυρίως στα γήπεδα της Serie B και C. 

ΠΑΣ Γιάννινα

Πέδρο Κόντε ( 33 ετών )

Η επιστροφή του Ισπανού στράικερ έφερε, σίγουρα, χαμόγελα στους φίλους των Ηπειρωτών, καθώς τις σεζόν 2016/2017 και 2017/2018 είχε συμμετάσχει σε 64 αγώνες, σκοράροντας 34 τέρματα.

Μίκαελ Γκαρντάσκι ( 30 ετών )

Ο αριστερός αμυντικός από τη Γερμανία έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια του σε ομάδες που αγωνίζονται στην τρίτη κατηγορία της χώρας του. Το 2017 αποφάσισε να αφήσει τη Γερμανία και να μετακομίσει στην Πολωνία, όπου αγωνίστηκε με τις Κορόνα Κιέλτσε και Κρακοβία.

Αχμάντ Μορέιρα ( 26 ετών )

Ο αριστεροπόδορος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα έμεινε ελεύθερος από την Εξέλσιορ, ενώ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Φέγενορντ, ακολούθησαν οι Telstar και Kozakken Boys.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.