Στρατός: Οι Γάλλοι δίνουν Belharra με πυραύλους Scalp Naval που χτυπούν μέχρι την... Άγκυρα!

Metrosport Team13 Μαΐου 2021

Οι Γάλλοι έχουν προτείνει στην Ελληνική κυβέρνηση τις πανίσχυρες φρεγάτες Belharra, οι Αμερικανοί τις MMSC, οι Ολλανδοί τις SIGMA 115, οι Γερμανοί τις A200 και A300 μαζί με 2 υποβρύχια Type 214, οι Άγγλοι τις φρεγάτες Type 31, οι Ισπανοί τις F110 και οι Ιταλοί τις FREMM, σχεδίασης της εταιρείας Fincantieri για το ελληνικό ναυτικό.

Μετά τις διαπραγματεύσεις οι Γάλλοι έριξαν τόσο τις τιμές, ενώ εμφανίστηκαν και διαλλακτικοί στον τρόπο αποπληρωμής. Παράλληλα, έστειλαν ανανεωμένη πρόταση στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, αναφέροντας αναλυτικά τον οπλισμό και κυρίως τα πλοία ενδιάμεσης λύσης που έχει ζητήσει η Ελλάδα να ενταχθούν στο Στόλο, μέχρι να φτιαχτούν τα καινούργια.

Οι Γάλλοι τονίζουν πως οι Jean Bart και Latouche-Treville είναι σκάφη με εξαιρετικές δυνατότητες, που θα έρθουν στην Ελλάδα σε έξι μήνες από τώρα… δωρεάν.

Scalp Naval με βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων!

Η νέα πρόταση αφορά τη δυνατότητα προσθήκης εκτοξευτήρων SYLVER70 που μπορούν να εκτοξεύουν στρατηγικά βλήματα SCALP NAVAL τα οποία έχουν βεληνεκές που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα: «Εφόσον το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το επιθυμεί, οι προσφερόμενες στην Ελλάδα φρεγάτες Belhara μπορούν να φέρουν και 4 εκτοξευτήρες Sylver 70», επισημαίνει η Naval Group.

Η αντίστοιχη εναέρια έκδοση των πυραύλων SCALP βρίσκεται και στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Mirage 2000-5, ενώ οι SCALP βρίσκονται και στην φαρέτρα των Rafale.

Οι Γάλλοι δίνουν ιδιαίτερη βάση στις υψηλές δυνατότητες που προσφέρει το ραντάρ SEA FIRE με εμβέλεια εκατοντάδων χιλιομέτρων και ταυτόχρονο εγκλωβισμό μεγάλου αριθμού στόχων, από μαχητικά και UAV μέχρι βλήματα μεγάλου βεληνεκούς και υπερηχητικούς πυραύλους.

Η FDI HN είναι ένα βασικό πλεονέκτημα στην αποτροπή και την παρέμβαση στον υποβρύχιο χώρο, ιδιαίτερα σε ένα σύνθετο επιχειρησιακό περιβάλλον όπως το Αιγαίο, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ικανότητα προβολής που παρέχεται από το ελικόπτερο S70B ή MH60 / R που μεταφέρει. Οι τορπίλες MU90 παρέχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης οποιουδήποτε τύπου υποβρυχίου στα πιο σκληρά περιβάλλοντα, σε ρηχά ή βαθιά νερά. Η πλήρης σουίτα σόναρ (τροπίδας και ρυμουλκούμενο) προσφέρει απαράμιλλη απόδοση ανίχνευσης. Η απόδοσή του υψηλού επιπέδου ενισχύεται περαιτέρω από τη χαμηλή ακουστική της υπογραφή, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την ανίχνευση από ένα εχθρικό υποβρύχιο.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως αν και όλες οι προτάσεις ικανοποιούν την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, οι Γάλλοι (που θέλουν το πακέτο των 5 δις ευρώ) έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.