Στρατηλάτης: «Αναγεννιέται κάθε χρόνο ο Άρης, είδα το ματς με τον θείο μου»

Metrosport Team04 Αυγούστου 2021

Ο νέος γκολκίπερ του Αγροτικού Αστέρα, Κυριάκος Στρατηλάτης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την παρουσία του στην Κύπρο, τον Άρη και την πορεία των «κιτρινόμαυρων» απ’ όπου ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι ήταν αυτό που είπε «ναι» στην πρόταση του Αγροτικού Αστέρα:

«Ήταν μια απόφαση για οικογενειακούς λόγους να γυρίσω στην Ελλάδα. Με πλησίασαν πολύ όμορφα οι άνθρωποι του Αστέρα, μου παρουσίασαν το πλάνο τους, μου άρεσε το σκεπτικό τους για το πως θα πορευτεί η ομάδα, είναι ιστορική ομάδα και δεν δυσκολεύτηκα να συμφωνήσω. Ειδικά σε μια περίπτωση όπως η δική μου που δεν μπορώ να αγωνιστώ σε επαγγελματικό επίπεδο, το να σε καλέσει ο Αγροτικός Αστέρας δεν είναι κάτι αμελητέο. Το αντίθετο».

Για την εμπειρία που αποκόμισε στην Κύπρο:

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ήταν όλα πολύ οργανωμένα. Δεν ισχύει ότι είναι υποτιμημένο το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Μ’ αυτό το σκεπτικό ξεκίνησα να πάω κι εγώ. Δεν υπάρχουν όμως διαφορές. Ίσα-ίσα που είναι λίγο πιο οργανωμένα τα πράγματα εκεί. Ήταν πολύτιμη εμπειρία για εμένα. Αγωνίστηκα σε ωραία γήπεδα ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία. Το ποδόσφαιρο είναι πιο ευχάριστο απ’ ότι σε γήπεδα που δεν προσφέρονται για ποδόσφαιρο».

Για τον Άρη απ’ όπου ξεκίνησε και την πορεία των «κίτρινων»:

«Είναι μεγάλη τιμή για έναν παίκτη να ξεκινάει από τις ακαδημίες του Άρη. Ειδικά τότε που ήμουν εγώ που ήταν πολύ ωραία τα πράγματα στον Άρη. Εξελίσσεται η ομάδα. Έκανε ένα μεγάλο μπαμ που ήταν στις πολύ χαμηλές κατηγορίες και κάθε χρόνο αναγεννιέται. Προσφέρει και ωραίο θέαμα και επιτυχίες ο Άρης. Έχει πολλά να προσφέρει ο Άρης στο ποδόσφαιρο, ειδικά με τον ρυθμό των δύο τελευταίων ετών. Φέτος μπορεί να τα πάει ακόμη καλύτερα. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες».

Για τους αγώνες με την Αστάνα και τον αποκλεισμό:

«Έπρεπε να περάσει ο Άρης για εμένα. Με την εικόνα που είχε και την προσπάθεια των παιδιών άξιζε να περάσει. Λόγω ατυχίας και λεπτομερειών που παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο, δέχθηκε το γκολ σ’ εκείνο το χρονικό σημείο και έμεινε έξω. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε μια φάση. Η προσπάθεια των παιδιών ήταν τρομερή. Μπράβο τους και συγχαρητήρια. Το παιχνίδι το είδα με τον θείο μου (σ.σ. Γιώργο Στρατηλάτη, που έπαιζε στον Άρη). Είναι στην Καβάλα και παρακολουθούμε την ομάδα. Έξι χρόνια στην Κύπρο έχουν απομακρυνθεί οι σχέσεις μου με τα παιδιά εδώ, επιστρέφοντας όμως εύχομαι να τις ανακτήσουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.