Στρατηγική αποτυχία ΠΑΟΚ, ντεφορμέ Λουτσέσκου και παίκτες

Γιώργος Καστάνης26 Μαΐου 2023

Ούτε στο χειρότερο όνειρο του δεν θα περίμενε ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ αυτή την εξέλιξη στον τελικό.

Η αποτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου σε έναν τελικό στον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 6ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να το αξιοποιήσει, επιβεβαίωσε την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Δικέφαλος όλους αυτούς τους μήνες.

Είναι αδιανόητο να έχεις το αριθμητικό πλεονέκτημα και να μην μπορείς να το αξιοποιήσεις. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, όλοι παρουσιάστηκαν ντεφορμέ, κατώτεροι των περιστάσεων και επέτρεψαν στην ΑΕΚ να κερδίσει με σκορ 2-0 και να κατακτήσει το Κύπελλο και το Ντάμπλ.

Και ο Λουτσέσκου ήταν ντεφορμέ και η κριτική που του ασκούμε, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε επί της ουσίας να προετοιμάσει σωστά την ομάδα για ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Οι παίκτες από την πλευρά τους, έκαναν ότι περνούσε από τα πόδια τους για να χάσουν το τρόπαιο.

Ηταν λανθασμένη η απόφαση του Λουτσέσκου να βγάλει τον Σάστρε που είχε να επιδείξει μία σταθερή παρουσία και αμυντικά και κυρίως επιθετικά. Η είσοδος των Βιείρίνια και Μπίσεσβαρ δεν προσέφερε επί της ουσίας τα αποτελέσματα που επιθυμούσε ο Λουτσέσκου, ενώ ο Καντουρί που πάλι εμπιστεύτηκε ο Ρουμάνος ήταν απογοητευτικός.

Με το 1-0 εις βάρος του ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα θα περίμενε κανείς από την τεχνική ηγεσία να βάλει τον δεύτερο επιθετικό της, τον Τζίμα, αρκετά πιο νωρίς στο γήπεδο. Δεν το έκανε.

Δυστυχώς βασικά ατού υστέρησαν. Ο ΠΑΟΚ ήταν άνευρος, άχρωμος, άγευστος και παρά την κυριαρχία του στο πρώτο ημίχρονο όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα. Ήταν μία οικτρή αποτυχία, μία στρατηγική αποτυχία, για την οποία δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Και πως να υπάρχουν όταν πρακτικά ενώ έχεις την ευκαιρία να «σκοτώσεις» αγωνιστικά τον αντίπαλό σου, δεν μπορείς να πετύχεις ούτε τα αυτονόητα;

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος στο Πρωτάθλημα, έχασε κατά κράτος από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και μαζί με το τρόπαιο, είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από το Κόνφερενς Λίγκ. Από τις 27 Ιουλίου. Είχε δύο ευκαιρίες για το Γιουρόπα Λίγκ σε συνδυασμό με το τρόπαιο και απέτυχε.

Απαιτείται ριζική ανασυγκρότηση εάν θέλουμε να δούμε τον ΠΑΟΚ και πάλι πρωταγωνιστή. Γιατί αυτός ο ΠΑΟΚ που παρακολουθήσαμε, απείχε πολύ από τα στάνταρ που ο ίδιος είχε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.