Stop από το Eurogroup στην Ελλάδα για πρόσθετα μέτρα στήριξης το επόμενο 4μηνο!

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2021

Η έλλειψη «ορατότητας» για το μέλλον των δημοσιονομικών κανόνων θα συνεχισθεί για πολλούς μήνες, αναγκάζοντας κράτη όπως η Ελλάδα με υψηλό χρέος να κάνουν πολύ προσεκτικά βήματα για να μην μπουν στο «ραντάρ» θεσμών και αγορών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης από την ενεργειακή κρίση, αλλά και από την πανδημία που δεν έχει τελειώσει.

Σε δισέλιδο σημείωμα του Eurogroup που θα συζητήσουν οι ΥΠΟΙΚ στη σημερινή σύνοδο (σ.σ. συνεχίζεται και αύριο με την μορφή του Ecofin και παρεμφερή ατζέντα) προτείνεται ένα χρονοδιάγραμμα... δράσης το οποίο κάνει ξεκάθαρο πως θα αργήσουν όχι μόνο οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα της όποιας αλλαγής στους δημοσιονομικούς κανόνες αλλά ακόμη και το «στίγμα» για το 2023 που περιμένουν διακαώς οι κυβερνήσεις για να κάνουν το «κουμάντο» τους για το επόμενο διάστημα.

Καθώς οι υφιστάμενοι κανόνες οδηγούν σε μία διαδρομή επιστροφής σε ασφυκτικά πλεονάσματα το 2023, έως ότου υπάρξουν οι ενδιάμεσες συστάσεις για το πως θα χαραχθεί η πολιτική του 2023 δεν αφήνει πολλά περιθώρια κίνησης, εξηγούν αρμόδιες πηγές. Και δίνουν ως παράδειγμα το πακέτο επιστροφής του ΕΦΚ για τους αγρότες/αλιείς που θα εφαρμοσθεί από το 2022 με κόστος 50 εκατ. ευρώ, αλλά και την προωθούμενη ενίσχυση της επιδότησης στο ρεύμα που καλύπτεται από τα δικαιώματα ρύπων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.