Στον τελικό η Παρί, πιο κοντά στον τίτλο η Ατλέτικο, έχασε ευκαιρία η Σπέτσια

Metrosport Team13 Μαΐου 2021

Συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στην Ευρώπη με παιχνίδια Κυπέλλου και πρωταθλήματος. 

Μονπελιέ-Παρί Σ.Ζ: 2-2 (5-6 π.)

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας κόντρα στη Μονπελιέ στη διαδικασία των πέναλτι, όπου και επικράτησε με 6-5. Το σκορ της κανονικής διάρκειας ήταν 2-2.

Οι Παριζιάνοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και βρήκαν δίχτυα όταν ο  Γκεγιέ έβγαλε κάθετη στην πλάτη της άμυνας και ο Εμπαπέ εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με ωραίο τελείωμα. Οι παίκτες του Ντερ Ζακαριά προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν με τον Λαμπόρντ στο 45'. 

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες της Παρί βρήκαν πάλι δίχτυα με τον Εμπαπέ ενώ στο 83' η Μονπελιέ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Στη ρώσικη ρουλέτα και οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα πέντε πρώτα πέναλτι αλλά ο Σάμπια έχασε το έκτο πέναλτι και έστειλε την την Παρί στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας.

Ατλέτικο - Σοσιεδάδ 2-1

Ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι παίκτες του Σιμεόνε και έφτασαν γρήγορα στο 2-0 χάρη στα πλασέ των Καράσκο στο 16' και Κορέα στο 28' μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 83' ο Θουμπέλδια μείωσε σε 2-1. 

Σαμπντόρια-Σπέτσια 2-2

Η Σπέτσια μπορεί να προηγήθηκε δύο φορές στην έδρα της αδιάφορης Σαμπντόρια αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της εξασφάλιζε την παραμονή στη Serie A. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό, όταν ο Φερέρ έκανε τη σέντρα, Γιοσίντα και Φαρίας διεκδίκησαν κεφαλιά στην περιοχή και τελικά η μπάλα στρώθηκε στον Πομπέγκα που έγραψε το 0-1 με σουτ. Η Σαμπντόρια ισοφάρισε στο 33ο λεπτό με τον Βέρε. Στο 73′ η Σπέτσια κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα όταν ο Μπαστόνι έκανε τη σέντρα, ο Πομπέγκα προσποιήθηκε υπέροχα στην περιοχή αποφεύγοντας τον Γιοσίντα και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν στο 80′ όταν ο Καντρέβα έκανε σέντρα, ο Γιοσίντα στόπαρε στην περιοχή για τον Μπαλντέ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον Πρόβεντελ για το τελικό 2-2.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.