Στον ΠΑΟΚ σίγουρα κάτι αλλάζει, χρειάζεται, όμως, να το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι

Δημήτρης Κανελλάκης28 Δεκεμβρίου 2022

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Μουντιάλ, με τη νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, ήταν άλλο ένα... σημάδι της αλλαγής πορείας για την ομάδα του Λουτσέσκου, που παρατηρείται από την 11η αγωνιστική και μετά.

Ο ΠΑΟΚ μετράει τέσσερις νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, οι οποίες και βαθμολογικά τον βοήθησαν πάρα πολύ και ψυχολογικά, αλλά και για να πείσει ότι μπορεί στο υπόλοιπο της σεζόν να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός, πολύ πιο αποτελεσματικός, πολύ πιο έτοιμος για να υποστηρίξει την επίτευξη των στόχων του.

Όπως έλεγε κι ο Λουτσέσκου χθες, στις δηλώσεις του για το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο «η ομάδα αντιμετωπίζει, πλέον, διαφορετικά τις καταστάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες έχουν καλύτερη επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην ομάδα. Ακόμη και το διάστημα ατυχίας που είχαμε πριν, ήταν ένα κομμάτι της διαδικασίας του χτισίματος ενός συνόλου, κάποια στιγμή θα άλλαζε κι αυτό»

Είναι ολοφάνερο ότι κάτι αλλάζει στον ΠΑΟΚ. Το καταλαβαίνει ο καθένας, νομίζω, ότι ισχύει αυτό που λέει ο Ρουμάνος: ότι, δηλαδή, η ομάδα του έχει καλύτερη συνοχή, πλέον, ότι υπάρχει καλύτερη κατανόηση και σύνδεση, ότι οι παίκτες αντιλαμβάνονται τι τους ζητάει το τεχνικό τιμ.

Το ζητούμενο για κάθε ομάδα, όταν φτάνει σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα ο ΠΑΟΚ, είναι να μπορεί να εισπράττει αυτή την πρόοδό της, να γίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερη, να μειώνει τις απώλειες, να έχει καλύτερη συγκομιδή.

Σε αυτή τη φάση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: των αποδείξεων ότι μπορεί από δω και πέρα να έχει σταθερότητα, διάρκεια, αποτελέσματα, αγωνιστική δυναμική.

Φαίνεται ότι το στάδιο της ενσωμάτωσης αρκετών νέων παιδιών στο γκρουπ των βασικών έχει ολοκληρωθεί, και μάλιστα επιτυχημένα, ότι το μίγμα είναι πια δεδομένο, ο προσανατολισμός, επίσης, και πως όλοι στην ομάδα ξέρουν, πλέον, ποια είναι η κατεύθυνση.

Υπό αυτή την έννοια, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι άλλη μία πρόκληση για τον ΠΑΟΚ. Άλλη μία ευκαιρία για να αποδείξει ότι όσα προαναφέρθηκαν δεν είναι απλά... θεωρία αλλά ισχύουν, ότι τα βήματά του είναι πια πιο σταθερά, πιο σίγουρα, πιο αποφασιστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.