Αυτός είναι ο «Μέσι της ιατρικής» που εγχείρησε τον Κρέσπο

Γιώργος Ζαΐρης04 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ραμόν Κουγκάτ, που γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1950 και είναι επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα, ανέλαβε να αντιμετωπίσει χειρουργικά το πρόβλημα στο γόνατο του Χοσέ Κρέσπο και η επιλογή της ΠΑΕ να τον εμπιστευτεί δεν είναι τυχαία. Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό του, θα αντιληφθεί το λόγο. Είναι ειδικός στους τραυματισμούς στο γόνατο και πρωτοπόρος στην αρθροσκοπική στην Ισπανία.

Το 2013 εισήγαγε ως τρόπο θεραπείας τη χρήση βλαστικών κυττάρων για την αντιμετώπιση τραυματισμών στο γόνατο που αφορούν ρήξη χιαστών, αλλά και χόνδρου. Τον Ραμόν Κουγκάτ έχουν εμπιστευτεί χιλιάδες ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Γκουαρδιόλα, Ετό, Αρτέτα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Πουγιόλ, Νταβίντ Σίλβα, Νταβίντ Βίγια και Φερνάντο Τόρες.

Ο Γκουαρδιόλα όταν ήταν προπονητής στην Μπάγερν το 2014, είχε ζητήσει τη βοήθεια του Κουγκάτ με αφορμή τον τραυματισμό του Τιάγκο Αλκάνταρα: «Ο Κουγκάτ είναι ο Μέσι της ιατρικής. Δεν υπάρχει καλύτερος στον τομέα του» είχε πει τότε ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, με τον ποδοσφαιριστή του μετά την επέμβαση να δηλώνει:

«Σε όλη μου τη ζωή θα τον ευγνωμονώ. Πριν την επέμβαση πέρασε αρκετές ώρες μαζί μου στο δωμάτιο για να συζητήσουμε και να μου εξηγήσει τα πάντα. Είναι μακράν ο καλύτερος γιατρός και αυτός που μπορεί να σε ανεβάσει ψυχολογικά εκεί που είσαι πεσμένος». Μαζί με τον Κρέσπο στην Ισπανία και στο ιατρικό κέντρο όπου θα αναρρώσει ο Ισπανός, βρίσκεται και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, Μάκης Παπασούλης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.