Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα, δεύτερος και αδικημένος ο Λεβαντόφσκι

Δημήτρης Καλαϊτζής29 Νοεμβρίου 2021

Ο Λιονέλ Μέσι άφησε πίσω του τον κορυφαίο επιθετικό, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και κατέκτησε για 7η φορά στην καριέρα του την Χρυσή Μπάλα! Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έγραψε ιστορία και τη φετινή χρονιά θα τη θυμάται για πάντα, καθώς κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο (Κόπα Αμέρικα) με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής! Αυτός που μπορεί να αισθάνεται κάπως αδικημένος είναι το πολυβόλο της Μπάγερν Μονάχου, αφού τη χρονιά που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετάει, δεν σταμάτησε να τρυπάει τα αντίπαλα δίχτυα. 

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να παλεύω με τη νέα μου ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου από την Μπαρτσελόνα και όλους από την Αργεντινή, είναι όνειρο μετά από μάχες τόσων χρόνων να νικήσω με την Αργεντινή το Copa America. Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Είναι ιδιαίτερο για μένα που βρίσκονται εδώ άνθρωποι της Μπαρτσελονα και φυσικά η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν ξέρω πόσα χρόνια ποδοσφαίρου έχω ακόμα αλλά ελπίζω να είναι πολλα ακόμα επειδή το διασκεδάζω πολύ. Είναι εκπληκτικό να επιστρέφω εδώ μετά από δύο χρόνια. Πάρα πολλές φορές είχα την εντύπωση πως έλειπε κάτι και φέτος ήταν το αντίθετο επειδή πραγματοποίησα το όνειρό μου. Στο τέλος ήρθε το τρόπαιο με την Αργεντινή. Ήταν τιμή μου που πάλεψα με τον Λεβαντόβσκι και το France Football θα έπρεπε να του δώσει το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας για όσα έκανε το 2020'', δήλωσε μετά την βράβευσή του ο αστέρας της Παρί.


Στην 5η θέση ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ, στην τέταρτη ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά και στην τρίτη ο παίκτης της Τσέλσι, Ζορζίνιο. 

Στην 7η θέση βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ και στην 6η ο αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην 8η θέση ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν ντε Μπρόινε. 

Στην 9η θέση το παιδί θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Μπαπέ. Ο επιθετικός της Παρί κατετάγη 7ος το 2017 στην ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα, το 2018 ήταν 4ος, το 2019 6ος και φέτος 9ος.

Στη 10η θέση της λίστας με τους κορυφαίους του 2021 ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Ιταλίας, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.


Το πρώτο βραβείο της χρονιάς κατέληξε στον Πέδρι. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών. Ο νεαρός Ισπανός πήρε την σκυτάλη από τους Κίλιαν Εμπαπέ (2018) και Ματάις Ντε Λιχτ (2019).

"Μόλις έκλεισα τα 19 μου χρόνια. Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσω είναι λαμβάνοντας αυτό το βραβείο στο πλευρό των καλύτερων παικτών του κόσμου. Οφείλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα και κυρίως τον αρχηγό Μέσι που έκανε πιο εύκολη τη ζωή μου σε αυτό το σύλλογο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στην οικογένειά μου, αυτοί το αξίζουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέδρι.


Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι παρέλαβε το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς μέσα στο 2021.


Η κορυφαία παίκτρια για το 2021 είναι η Αλέξια Πουτεγιάς της Μπαρτσελόνα.


Κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς ψηφίστηκε ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.


Η Τσέλσι πήρε το βραβείο για την καλύτερη ομάδα μέσα στο 2021.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο θρυλικός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ντιντιέ Ντρογκμπά και η δημοσιογράφος, Σαντί Εριμπέρ.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε τη... διαφορά, καθώς τόσο αυτός όσο και οι τρεις γιοι του φόρεσαν ασορτί κοστούμι.


Τα βραβεία κατέφθασαν από τους πιλότους της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν.

Το δίδυμο της Alpine κατέφθασε στην αίθουσα, φορώντας κράνη και αφού παρέδωσε τις Χρυσές Μπάλες οι διάσημοι "πιλότοι" αποκάλυψαν το πρόσωπό τους.


Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά χάρισε στον Αλόνσο φανέλα της εθνικής Ισπανίας με το όνομά του και στον Οκόν της εθνικής Γαλλίας.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποθέωσε τον Σίμον Κιάερ για το γεγονός πως έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν κατά τη διάρκεια του Euro 2020, όταν ο Δανός μέσος κατάρρευσε στον αγωνιστικό χώρο προδωμένος από την καρδιά του.

Οι Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και Γκερντ Μίλερ δεν είναι πια στη ζωή κάνοντας φτωχότερο το ποδόσφαιρο και το France Football τους τίμησε με ένα ξεχωριστό βίντεο. 

"Είναι τρομερό όταν έμαθα για το θάνατο του Μαραντόνα. Ήξερα πως ήταν άσχημα αλλά δεν σκεφτόμουν κάτι τόσο άσχημο. Για μένα και όλους τους Αργεντινούς, ο Ντιέγκο ήταν ο κορυφαίος", ανέφερε μεταξύ άλλων για τον θάνατο του Μαραντόνα ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.