«Στον Καναδά υπολογίζουμε πως θα φτάσουμε τους 11.000 θανάτους»

Metrosport Team10 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Παντελής Στεφανίδης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας μίλησε από το Μόντρεαλ για την κατάσταση που επικρατεί στον Καναδά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα: «Είμαστε σε ένα γενικό lock down, και είναι ανοιχτά μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εδώ υπάρχουν 21.000 χιλιάδες κρούσματα και έχουν γίνει εκτιμήσεις για 11.000 νεκρούς μέσα στον Απρίλη. Για τον περιορισμό της εξάπλωσης έχουν κλείσει τα σύνορα από μεταξύ Καναδά και Αμερικής. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό, ο Καναδάς βρισκόταν σε περίοδο διακοπών και έπρεπε να γίνει επαναπατρισμός όσων ήταν εκτός»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ετοιμάζουν ειδικούς αναπνευστήρες πλέον για να μπορέσουν ανταποκριθούν σε όλα όσα έρχονται στο μέλλον. Για τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι θα παίρνουν 2.000 δολάρια ως αποζημίωση, με τον μέσο όρο να είναι 3.500 δολάρια. Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν προκύψει ένα εκατομμύριο άνεργοι ως αποτέλεσμα της κρίσης που διαμορφώνεται. Το κράτος σε όσες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές πληρώνει το 75% του μισθού. Ολες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, έχουμε πατήσει το «pause» και σταμάτησαν όλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.