«Στον Ηρακλή ζούμε πια μόνο με την ιστορία»

Metrosport Team10 Αυγούστου 2020

Ο Κώστας Τσιμίκας ετοιμάζεται για το άλμα από την Ελλάδα στην Αγγλία και από τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ και ο Σάκης Αναστασιάδης που γνωρίζει καλά τον διεθνή μπακ, μίλησε στο «Metropolis 95.5». Αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής τον οποίο υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, ασκώντας δριμεία κριτική σε όσους περιορίζονται σε δηλώσεις.

Ο κ.Αναστασιάδης: «Ο ανταγωνισμός είναι προς όφελος της ομάδας. Βοηθάει και τους παίκτες να γίνονται καλύτεροι. Ο Τσιμίκας είναι ένας μαχητής. Δεν μπορώ να πω ότι φαινόταν από νωρίς ότι θα είχε αυτήν την εξέλιξη. Είχε στοιχεία που ξεχώριζαν αλλά τον οδήγησε εδώ το πείσμα του και το ότι είναι μαχητής. Αυτό δείχνει η πορεία του. Έπαιξε δανεικός και γύρισε καλύτερος. Αυτό σημαίνει ότι δεν σταμάτησε να δουλεύει και να βελτιώνεται».

Για τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει είπε: «Το πιο δυνατό σημείο του είναι το επιθετικό του κομμάτι. Από τα χρόνια του Πανσερραϊκού όμως βελτιώθηκε και στο αμυντικό κομμάτι του. Το επιθετικό του ήταν ανέκαθεν πολύ καλό. Έκλεισε όμως η ψαλίδα με το αμυντικό και υπάρχει πια ισορροπία μεταξύ των δύο».

Για το πως θα πετύχει στη Λίβερπουλ είπε: «Είναι δύσκολο. Η Λίβερπουλ είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αλλά ο Κώστας θα παλέψει και πιστεύω ότι θα καθιερωθεί. Αυτή είναι η ευχή μας αφού τον είχαμε από 15 χρονών στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Όλη η οικογένεια του Πανσερραϊκού είναι περήφανη γι' αυτόν. Ο Κώστας κατάγεται από τον Λευκώνα Σερρών, έπαιξε στον Πανσερραϊκό και μας κάνει περήφανους».

Για τον Ηρακλή, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας δεν φάνηκε καθόλου αισιόδοξος: «Ακούω πολλά λόγια και δεν βλέπω έργα. Όλοι είμαστε στενοχωρημένοι και ζούμε πια μόνο με την ιστορία του Ηρακλή. Με τα ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. Πως να γίνω αισιόδοξος, με αυτούς που μιλούν και λένε μπούρδες; Όλοι έχουμε απογοητευτεί και δεν ξέρω αν υπάρχει μέλλον ή αν υπάρχει η πολιτική βούληση για να βοηθηθεί ο Ηρακλής».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.