Στον «αέρα» το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γιώργος Ηλιάδης11 Μαρτίου 2020

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη είναι ραγδαία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς προκαλώντας έντονη ανησυχία και στην αθλητική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα της εξάπλωσης του υιού είναι ορατά και πλέον θέτουν υπό αμφιβολία και την πραγματοποίηση των δύο μεγάλων αθλητικών γεγονότων του καλοκαιριού αφού στον «αέρα» βρίσκεται η διεξαγωγή τόσο του Euro 2020 όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το ενδεχόμενο αναβολής των συγκεκριμένων διοργανώσεων συγκεντρώνει πια πολλές πιθανότητες.

Euro 2020: Πιέσεις για αναβολή

Οι Ομοσπονδίες της Ευρώπης πιέζουν έντονα την UEFA να αναβάλει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού. 

Βέβαια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συνιστά ψυχραιμία τονίζοντας πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να παρθεί μία τόσο δύσκολη απόφαση.

Είναι προφανές βέβαια, πως διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα τα οποία θα συνοδευτούν από ζημιές που θα ξεπερνούν τα 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ολυμπιακοί αγώνες: Προβληματισμός για τα δισ. ευρώ που επενδύθηκαν

Η εξάπλωση του COVID-19 βάζει σε αμφιβολία και την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη μετάθεση του για ένα ή δύο χρόνια, όπως δήλωσε μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

Μάλιστα οι οικονομικές απώλειες για την Ιαπωνία, εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 5.6 δισεκατομμύρια ευρώ, εφόσον αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Χαρουγιούκι Τακαχάσι, ένα από 12 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο. Εάν οι Αγώνες του Τόκιου αναβληθούν αυτό το καλοκαίρι, η διενέργεια της επόμενης διοργάνωσης για ένα έως δύο χρόνια είναι η πιο εφικτή επιλογή».

 «Ο κορωνοϊός στην Ιαπωνία εμπνέει μεγάλη ανησυχία καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο και η ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων πλησιάζει».

 «Η οικονομική ζημία από την ακύρωση των Αγώνων ή την διεξαγωγή τους χωρίς θεατές θα ήταν υπερβολικά μεγάλη, ενώ μια καθυστέρηση μικρότερη του ενός έτους θα έρχεται σε σύγκρουση με άλλες προγραμματισμένες διοργανώσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.