Στοΐλοφ: «Έχει κάνει βήματα πίσω η Αστάνα, φαβορί είναι ο Άρης»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2021

Ο πρώην προπονητής της Αστάνα και της Εθνικής ομάδας του Καζακστάν, Στάνιμιρ Στοίλοφ, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την εικόνα της Αστάνα και τους αγώνες με τον Άρη στο πλαίσιο του Conference League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Euro 2020 που είναι σε εξέλιξη:

«Είναι δύσκολο να καταθέσεις εκτίμηση από τον πρώτο γύρο. Βλέπω ότι οι ομάδες είναι σε καλό επίπεδο και παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι καλύτερες ομάδες ως τώρα».

Για το ότι είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Αστάνα:

«Δεν είναι η ίδια ομάδα με το διάστημα που ήμουν εγώ. Πέρσι έκανε ένα βήμα πίσω. Ίσως έπαιξε ρόλο που μείωσε το μπάτζετ της. Δεν είναι ότι δεν έχει καλούς παίκτες και τώρα, αλλά δεν είναι του ίδιου επιπέδου που είχα εγώ».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Αστάνα και αν έχει αλλάξει από τότε που την προπονούσε:

«Όχι. Έχει χάσει τον τρόπο παιχνιδιού της, έλεγχε τη μπάλα, τις επιθέσεις και γενικότερα το παιχνίδι. Τώρα δίνει περισσότερο χώρο και την μπάλα στον αντίπαλο και παίζει στην αντεπίθεση. Έχει καλούς παίκτες να χτυπήσει στις κόντρα επιθέσεις, αλλά δεν είναι η ίδια ομάδα με τότε».

Για το αν έχει δει αγωνιζόμενο τον Άρη:

«Δεν είδα τον Άρη σε πολλά ματς. Είδα την αποτελεσματικότητά του. Ήταν στις πρώτες θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχω την αίσθηση ότι είναι το φαβορί. Αυτή είναι η πραγματικότητα η δική μου από την εικόνα που έχω από τις δύο ομάδες. Μπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά πιστεύω πως ο Άρης είναι φαβορί στα μάτια μου».

Για το αν οι πρώτοι αγώνες θεωρούνται κρισιμότεροι από τους δεύτερους:

«Μιλάμε για ευρωπαϊκά ματς. Και τα δύο είναι σημαντικά. Η πρόκριση κρίνεται και στους δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα μπορείς να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλό σου γιατί δεν γνωρίζει η μια ομάδα την άλλη. Και οι δύο αγώνες όμως είναι εξίσου σημαντικοί».

Για το αν είχε προτάσεις από την Ελλάδα σ’ αυτό το διάστημα:

«Αν είχα υπογράψει σε μια ομάδα θα σας το έλεγα. Ακούγονται πολλά στην αγορά, αλλά δεν είναι πάντα αλήθεια, σας λέω ότι δεν είχα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.