«Στοίχισαν τα λάθη, πρέπει να είμαστε συμπαγείς»

Γιώργος Καστάνης01 Μαρτίου 2021

Φυλάει τις «σύγχρονες» Θερμοπύλες, για τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, στη καρδιά της Πελοποννήσου. Ο λόγος για τον Γιάννη Αντωνόπουλο που φόρεσε στο παρελθόν την φανέλα του Δικεφάλου, δεν ξεχνά τις όμορφες στιγμές που έζησε και περιγράφει στη «Μ», πως παραμένει επί σειρά ετών, «δεμένος» με την ιδέα του ΠΑΟΚ.

Ο Αντωνόπουλος που ζεί μόνιμα στο Ναύπλιο, ήταν παρών στο προχθεσινό παιχνίδι. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που ο Δικέφαλος αγωνίζεται, στη Πελλοπόνησο, ή ακόμη και στην Αθήνα, ο Αντωνόπουλος είναι δίπλα στην ομάδα. Στεναχωρέθηκε με το αρνητικό αποτέλεσμα, τα λάθη που έγιναν, όμως δίνει το σύνθημα, πως η ομάδα, πρέπει να βγάλει αντίδραση, να δείξει χαρακτήρα. 

Ο Αντωνόπουλος δήλωσε στη Metrosport για τη προχθεσινή απώλεια: «Ρεαλιστικά, ο ΠΑΟΚ έχασε το παιχνίδι, από λάθη που έγιναν και κόστισαν. Προδόθηκε η ομάδα από την αμυντική της λειτουργία. Με δύο – τρείς φάσεις, ο Αστέρας πέτυχε γκολ και κέρδισε το ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του. Και αυτό, αποτελεί ένα σοβαρό θέμα, το οποίο, πιστεύω ότι το γνωρίζει ο προπονητής μας. 

Και θα κάνει ότι είναι δυνατό, για να το αλλάξει. Στοίχισαν τα λάθη, ενώ πρέπει να είμαστε περισσότερο συμπαγείς, όπως δήλωσε και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Εμείς εδώ στη Πελλοπόνησο, φυλάμε… Θερμοπύλες. Και εγώ και ο Ψαρράς που ζεί στην Πάτρα και ο Μαυρέας που είναι στην Καλαμάτα. 

Υποστηρίζουμε τον ΠΑΟΚ με πάθος, είμαστε λίγοι, εναντίον πολλών, αλλά αντέχουμε. Για εμάς, ο ΠΑΟΚ είναι τρόπος ζωής, παρότι ζούμε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα να «σκύψει» στα θέματα που έχει, να τα επιλύσει για να προχωρήσει έως το τέλος. Αυτή η σεζόν είναι δύσκολη, το γνωρίζαμε, όμως χρειάζεται υπομονή και στήριξη έως το τέλος».

Ο Αντωνόπουλος περιέγραψε τους βασικούς στόχους της ομάδας, με βάσει τα όσα εισπράττει, από τις επαφές του, με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ: «Αυτή την στιγμή και παρά το κλίμα που υπάρχει μετά την ήττα, απαιτείται άμεση βελτίωση. Και η ομάδα με καλύτερη λειτουργία στις κινήσεις της, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, μπορεί να βρει τον δρόμο της. Πρώτος στόχος είναι το Κύπελλο. 

Να έρθει η πρόκριση επί της Λαμίας και να παίξει η ομάδα δύο τελικούς, στα ημιτελικά του θεσμού, για να φθάσει στον μεγάλο τελικό και εκεί να διεκδικήσει το τρόπαιο. Και φυσικά, στο Πρωτάθλημα η δεύτερη θέση που αποτελεί μονόδρομο, τη δεδομένη στιγμή. Δεν σας κρύβω, πως το Πρωτάθλημα το χάσαμε, γιατί απωλέσαμε βαθμούς από ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, η Λάρισα. Μονο από αυτές τις τρείς ομάδες χάσαμε 10 βαθμούς από την έναρξη της σεζόν και αυτή είναι μία αιτία που μείναμε πίσω από την πρώτη θέση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.