Οι στοιχηματικές δίνουν στη Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμία... δια περιπάτου

Metrosport Team08 Ιουνίου 2023

Μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και οι στοιχηματικές ήδη χρίζουν φαβορί και πάλι τη Νέα Δημοκρατία και θεωρούν ότι θα πάει για αυτοδυναμία.  

Όλα τα «γαλάζια» στελέχη, όπου σταθούν και βρεθούν τονίζουν ότι η κάλπη θα είναι ξανά άδεια και ότι μία αυτοδύναμη ΝΔ είναι ουσιαστικά η μοναδική κυβερνητική πρόταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με «μικροκομματίδια», όπως χαρακτηριστικά τα ανέφερε, δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, σαν την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Τόνισε εξάλλου, πως η ΝΔ θα μπορούσε να συμπλεύσει με το ΠΑΣΟΚ σε μία κυβερνητική συνεργασία, δεδομένου ότι υπάρχουν κοινά σημεία στα προγράμματα των δύο κομμάτων, ωστόσο από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης απορρίπτει εκ των προτέρων κάτι τέτοιο, δήλωσε ευθαρσώς ότι αν η «γαλάζια» παράταξη δεν πάρει ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας την 25η Ιουνίου, τότε είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν και τρίτες εκλογές μέσα στον Αύγουστο!

Η αλήθεια είναι πως αν οι εκλογές του Μαΐου είχαν διεξαχθεί με την ενισχυμένη αναλογική, τώρα η ΝΔ θα είχε ήδη σχηματίσει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με 171 βουλευτές, χάρη στο 40,79% που συγκέντρωσε. Τα δεδομένα ωστόσο τον Ιούνιο αναμένονται πολύ διαφορετικά, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η νέα Βουλή αναμένεται να είναι επτακομματική και όχι πεντακομματική, αφού τόσο η Πλεύση Ελευθερίας, όσο και η Νίκη έχουν αναπτύξει δυναμική εμφανώς άνω του 3%!

Σημειώνεται, ότι όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και όσο μικρότερο είναι το ποσοστό των κομμάτων, που μένουν εκτός αυτής, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Στη Νέα Δημοκρατία λοιπόν, τονίζουν πως είναι απαραίτητο να λάβουν ξανά ένα ποσοστό άνω του 40% για να πάρουν όλο το μπόνους του πρώτου κόμματος, δηλαδή και τις 50 έδρες.

Οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπικές έρευνες, δείχνουν ότι η ΝΔ, όχι μόνο διατηρεί τις δυνάμεις της, αλλά τις αυξάνει και κατάτι. Στην εκτίμηση ψήφου της GPO συγκεντρώνει 41,1%, σε αυτή της Metron Analysis φτάνει στο 41%, ενώ η Marc τοποθετεί την κεντροδεξιά παράταξη στο 41,2%.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι οι μπουκ έχουν ανεβάσει το βασικό line για το ποσοστό της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, στο 41,5%. Μάλιστα, προσφέρουν το Over σε τιμές φαβορί, στο 1,70, εκτιμώντας ουσιαστικά ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει άνετα την αυτοδυναμία και μάλιστα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

outsidersbet.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.