Πώς δημιούργησε στόφα νικητή ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Καλαϊτζής15 Ιανουαρίου 2020

Το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ ήταν να «σβήσει» από πάνω του την ταμπέλα της ομάδας που δεν έχει κατακτήσει νίκη σε ντέρμπι. Ο στόχος επετεύχθη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απόδοση της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη και δεν είχε καμία σχέση με άλλα, καλά, φετινά παιχνίδια της.

Παρόλα αυτά, το τρίποντο ήρθε γιατί ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στη ατομική ποιότητά του που είναι κατά πολύ ανώτερη των αντιπάλων του.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια που παρότι δεν έχει βρει ακόμη απόλυτα την φόρμα του, ήταν αυτός που «εκτέλεσε» την ΑΕΚ και σφράγισε το τρίποντο του Δικεφάλου. Ο κάπτεν έβγαλε τον αρχηγικό χαρακτήρα του και την ποιότητά του όταν χρειάστηκε και αυτό έχει γίνει στο παρελθόν με πολλούς ακόμη συμπαίκτες του. Πότε ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο, ο Μάτος, ο Βαρέλα, ο Μαουρίσιο, οι παλιοσειρές της ομάδας και πότε οι νεότεροι και άκρως ταλαντούχοι (από τον Σφιντέρσκι, τον Ακπομ, τον Πέλκα, τον Λημνιό και τον Γιαννούλη), όπως φυσικά και οι προσθήκες Μίσιτς (κυρίως αυτός) και Ίνγκασον, μαζί με τους γκολκίπερ και τους υπόλοιπους παίκτες, έχουν βάλει την σφραγίδα τους.

«Ασπίδα» από τον Ιβάν στο ποιοτικό ρόστερ

Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά ποιους παίκτες έχει φέρει στον ΠΑΟκ και φροντίζει να διατηρεί το ποιοτικό ρόστερ. Η κίνηση άμεσης απόκτησης του Μίσιτς, είχε ακριβώς αυτό το μήνυμα. Θα μπορούσε να τον είχε κλείσει και στο τέλος της σεζόν, όπως έδινε το δικαίωμα το μπάι άουτ μέχρι τα τέλη Μαΐου, αλλά επέλεξε να το κάνει τώρα για να μην επιτρέψει σε καμία... σειρήνα να προσπαθήσει να δελεάσει τα μυαλά του Κροάτη μέσου.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και σε περιπτώσεις άλλων παικτών, όπως του Γιαννούλη για παράδειγμα, που είναι άκρως ελκυστικός και καθημερινά προσελκύει ενδιαφέρον ομάδων από μεγάλα πρωταθλήματα, ακόμη και πρώτης γραμμής (χθες συγκεκριμένα κυκλοφόρησε η πληροφορία-που δεν επιβεβαιωνόταν-για ενδιαφέρον της Νάπολι). Ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει μόνο πολύ ακριβά, με ποσά κοντά στις ρήτρες, αφού είναι αναγκαίο η ομάδα να υπερέχει έναντι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ σε ατομική ποιότητα.

Η ανάγκη για σταθερή χημεία και διορθώσεις από τον Φερέιρα

Φυσικά, η ατομική ποιότητα θέλει και καλό μπόλιασμα. Ο Αμπέλ Φερέιρα το γνωρίζει και δείχνει διάθεση να ψάξει τον τρόπο που η ατομική ποιότητα θα λειτουργήσει υπέρ του συνόλου. Έχει περάσει καλές ιδέες, αλλά χρειάζεται να βρει σταθερή χημεία. Και φυσικά να καλυφθούν αδυναμίες, κυρίως στην άμυνα, που σε προηγούμενα ματς κόστισαν βαθμούς.

Το καλό είναι, όπως φανέρωσε με μήνυμα που ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram, ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να αντιλαμβάνεται την υποχρέωσή του. Έγραψε συγκεκριμένα: «Μερικές φορές νικάμε, μερικές φορές μαθαίνουμε. Σ' αυτό το σπουδαίο παιχνίδι, πετύχαμε και τα δύο και παράλληλα μεγαλώσαμε ως ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.