«Στόχος της Μπουντεσλίγκα η επανέναρξη στις 2 Μαΐου και η λήξη στα τέλη Ιουνίου»

Metrosport Team09 Απριλίου 2020

Για το πλάνο επανέναρξης της Μπουντεσλίγκα και το πλήγμα που έχει επιφέρει στο γερμανικό ποδόσφαιρο ο κορωνοϊός μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δημουλάς, ο οποίος ζει στη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πλάνο επανέναρξης της Μπουντεσλίγκα: «Στόχος της Μπουντεσλίγκα είναι η επανέναρξη το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου ή το αργότερο μια εβδομάδα αργότερα με απώτερο στόχο τη λήξη στα τέλη Ιουνίου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα, το οποίο, όμως, πρέπει να εγκριθεί από την πολιτεία και τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Μιλάμε για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών με παρουσία στο γήπεδο μόνο του προσωπικού που είναι απαραίτητο για την τέλεση ενός αγώνα. Στη Γερμανία επεξεργάζονται σχέδια εξόδου από την καραντίνα και στο πλαίσιο αυτό είναι να γίνουν να συνεχιστούν και οι αγώνες. Μην ξεχνάμε πως επί της ουσίας μιλάμε για έναν τεράστιο βιομηχανικό κλάδο. Ο κ. Ζάιφερτ (σ.σ. εκτελεστικός διευθυντής της Μπουντεσλίγκα) έκανε λόγο τις προάλλες για 56 χιλιάδες θέσεις εργασίας που απειλούνται, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμεί και η τελευταία δόση του “Sky” για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ».

Για το «ψαλίδι» στις απολαβές των παικτών και την πολιτική του καναλιού που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Ο “Sky” έδωσε το δικαίωμα σε μαγαζιά sport-cafe να μην πληρώσουν τις δόσεις τους μέχρι να αρχίσει ξανά το Πρωτάθλημα. Επίσης, είναι θετικό δείγμα ότι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν χρήματα από τα συμβόλαιά τους ώστε να εξασφαλιστούν οι μισθοί των εργαζομένων στους συλλόγους. Δεν υπάρχει ενιαίο μοντέλο σε ό,τι αφορά τις μειώσεις. Ακόμη και η Μπάγερν που είναι ο πιο εύρωστος οικονομικά σύλλογος θα κάνει κάποιες μειώσεις, δεν γίνεται διαφορετικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.