Στο τραπέζι το σενάριο ενίσχυσης για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Φεβρουαρίου 2022

Η αγωνιστική αλήθεια του Αρη αποτυπώθηκε μέσα από την κραυγή απόγνωσης του Γιάννη Καστρίτη έπειτα από τη νίκη επί του Ιωνικού καθώς είναι φανερό ότι η ομάδα δεν γίνεται να συνεχίσει με μόλις οκτώ παίκτες στη διάθεσή της και εντός των προσεχών ωρών θα φανεί αν υπάρχουν προϋποθέσεις ενίσχυσης.

Εν αντιθέσει με το κλίμα που επικρατούσε στο Nick Galis Hall, μετά τη νίκη επί του Ιωνικού, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για ένα μικρό θαύμα, για παίκτες οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τις δυνάμεις του και με έμμεσο τρόπο έκρινε απαραίτητη την ενίσχυση της ομάδας. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι αναγκαία καθώς εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οι «κίτρινοι» δεν μπορούν ούτε να προπονηθούν. Απαιτείται η προσθήκη δύο εφήβων για να το κάνουν. Μάλιστα, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει καθώς δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής του Σταύρου Σχίζα, ούτε του Τζέιμς Κέλι ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω οικογενειακού προβλήματος. Για τον Στέλιο Πουλιανίτη εκτιμάται ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι σε θέση να μπει (δειλά – δειλά) στις προπονήσεις ενώ ο Γιάννης Σιδηροηλίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο οι περισσότερες ομάδες θα κοιτάξουν την ενίσχυσή τους, ο Αρης δεν θα μπορεί να παίξει ούτε οικογενειακό διπλό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τέθηκε εκ νέου το σενάριο ενίσχυσης το οποίο βέβαια δεν είναι τόσο απλό. Η απώλεια ενός ποσού της τάξεως των 250-300 χιλιάδων ευρώ από το ποσοστό του στοιχήματος ανέτρεψε το οικονομικό πλάνο κι άφησε ανοιχτές υποχρεώσεις. Καθώς η συζήτηση αφορά μόνο Αμερικανό σέντερ, η ΚΑΕ θα πρέπει να καταβάλλει περί των 60.000 ευρώ για την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητα και περίπου άλλα τόσα για να ανταποκριθεί στις δόσεις που οφείλει και να πετύχει την άρση της ποινής απαγόρευσης που της επιβλήθηκε λόγω οφειλής στον Ντέβιν Μαρμπλ. Σε αυτό το ποσό των 120.000 ευρώ που χρειάζεται μόνο για να αποκτήσει το δικαίωμα ενίσχυσης, προστίθενται και περίπου 30.000 ευρώ που αφορούν τη μισθοδοσία του αγωνιστικού τμήματος. Αυτό το ποσό προφανέστατα δεν υπάρχει στην ΚΑΕ.

Ωστόσο, η ενίσχυση είναι αναγκαία διότι οι έξι νίκες που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι αρκετές για να της εξασφαλίσουν την αγωνιστική επιβίωσή της. Τούτο έχει να κάνει με την ανοιχτή υπόθεση τιμωρίας. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται (το αργότερο) στα μέσα του Απρίλη. Σε περίπτωση δικαίωσης, αυτομάτως θα εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών. Αν όχι, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για την επιβολή ποινών. Αυτό σημαίνει ότι ο Αρης δεν έχει την πολυτέλεια να καθίσει πάνω στη βαθμολογική διαφορά που έχει έναντι των ομάδων που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία. Πολλώ δε μάλλον, αν θέλει να επιστρέψει στην τελική φάση του Πρωταθλήματος (Playoffs). Οπότε, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, η ενίσχυση είναι αναγκαία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.