Ομόφωνο «ναι» για την επανέναρξη, η θέση του ΠΑΟΚ, οι διάλογοι και νέο δ.σ. μέχρι 20/5

Metrosport Team29 Απριλίου 2020

Ανάμεσα στα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων του ομάδων ήταν και η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Πάνω στο θέμα υπήρξαν δύο στρατόπεδα, εκείνοι που ήταν υπέρ και εκείνοι που ζήτησαν τη διακοπή.

Υπέρ της άποψης να γίνει εκ νέου σέντρα στο πρωτάθλημα και να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ τάχθηκαν οι Άρης, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΝΠΣ Βόλος, Ξάνθη, Ολυμπιακός και ΟΦΗ. Το μοναδικό πρόβλημα που τέθηκε ήταν το πώς θα γίνονται οι προπονήσεις.

Από την μεριά του, ο κ. Πιαλόγλου υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει χρήση ουδέτερων γηπέδων ενώ ο κ. Πουρσανίδης ζήτησε να επιτραπεί η επιστροφή των παικτών από το εξωτερικό.

Αντίθετη άποψη είχαν οι υπόλοιπες ομάδες, ανάμεσα τους ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» Γιάννης Αλαφούζος, πήρε πρώτος το λόγο και υποστήριξε ότι: «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γινει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος».

Υπέρ του τάχθηκαν οι Κωστούλας, Δάρας αλλά και ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος πρότεινε: «Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό όριο για εκκίνηση ομαδικών προπονήσεων. Αν ξεπεραστεί, να διακοπεί το πρωτάθλημα». 

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είπε: «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει μετά τις 14 Ιουνίου. Άρα πρέπει να προηγηθούν οι ομαδικές προπονήσεις στις 18 Μαΐου, όπως είπε ο κ.Γκαγκάτσης. Σε κάθε περίπτωση να αρχίσουν οι ομαδικές το αργότερο στις 25 Μαΐου», ενώ ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και εξέφρασε την αντίθεσή του με την επανέναρξή του. 

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα είπε πως πρέπει να σταλεί τελεσίγραφο στον ΠΣΑΠ: «Αν δεν δεχτεί μείωση συμβολαίων 30%-40% αύριο ο ΠΣΑΠ, εμείς να αποφασίσουμε διακοπή του πρωταθλήματος».

Επανήλθε ο Μ.Γκαγκάτσης: «Να μην υπερβεί την 18η Μαΐου το χρονικό όριο των ομαδικών προπονήσεων. Το πρωτάθλημα να ξεκινήσει 7 Ιουνίου» . Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τ.Αγραφιώτης: «Γιατί 18 Μαΐου;»

Μ.Γκαγκάτσης: "Και πότε να το αποφασίσουμε;"

Τ.Αγραφιωτης: "Να αποφασίσει το Working Group "

Μ.Γκαγκατσης: "Στο Working Group δεν είναι ο Τσιόδρας...»

Αλ.Κουγιας: "Να προηγηθεί επικοινωνία με τον ΠΣΑΠ πριν από οποιαδήποτε απόφασή μας"

Γ.Αλαφούζος: "Επίσης να προηγηθεί και επαφή με τη Nova"

Μ.Γκαγκάτσης: "Θέτω εκ νέου το χρονοδιάγραμμα για την 18η Μαΐου για το οποίο προφανώς δεν συμφωνεί ο Ολυμπιακός".

Ατάκα Αλαφούζου: "Κάποιοι πιέζουν υπουργούς για να γίνει το πρωτάθλημα"

Απόφαση: Νέο ΔΣ της SL1 στις 15/5 για οριστική απόφαση προτείνει ο Μ.Γκαγκάτσης

Αντιπροτείνει 18/5 ο Τ.Αγραφιώτης.

Ο νομικός σύμβουλος της SL1 Γ.Οικονομακης αναφέρει το σχέδιο αιτήματος που θα αποσταλεί: «Εξουσιοδοτείται ο Μηνάς Λυσάνδρου να υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις. Η SL1 εκφράζει τη θέλησή της για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος αν το επιτρέψουν οι συνθήκες υγιεινής».

Ομόφωνη απόφαση στη SL1 για προσπάθεια επανεκκίνησης του πρωταθλήματος.

Η θέση του ΠΑΟΚ: «Να υπάρξει deadline»

Σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του Μάκη Γκαγκάτση υποστήριξε : «Είναι ευκταίο αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος αλλά πρώτο μέλημα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών και προσωπικού ελαφρά τη καρδία. 

Αν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα προσβληθούν με κορονοιό τι θα γίνει; Για να μην επεκταθούμε στο χειρότερο σενάριο για κάποιον που προσβληθεί με ιό. Τι θα πούμε τότε; Ότι σωστά δώσαμε πράσινο φως για επανέναρξη;
Το ρίσκο είναι μεγάλο και τα οφέλη μικρά.

Οι ατομικές προπονήσεις δεν έχουν κανένα νόημα, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα.
Πρέπει να τεθεί ένα χρονικό όριο για να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις και αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν έχει δώσει το πράσινο φως, τότε πρέπει να το διακόψουμε.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι ασαφείς, ανέφεραν αόριστα για άνοιγμα εγκαταστάσεων μέσα στον Ιούνιο. Δεν είναι δυνατό να αρχίσουν οι προπονήσεις τον Ιούνιο και να παίζουμε όλο τον Ιούλιο ποδόσφαιρο».

 Στη δευτερολογία του μάλιστα ο Μάκης Γκαγκάτσης, επανήλθε στο θέμα της αναγκαιότητα να υπάρχει χρονικό όριο, δε μπορούν οι οναδες να περιμένουν για πάντα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.