Στους κορυφαίους ο Γιαννούλης: Ο άνθρωπος με τα «ατσάλινα πνευμόνια»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου15 Φεβρουαρίου 2020

Το «μπαμ» στην καριέρα του Δημήτρη Γιαννούλη ήρθε φέτος, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια τον έφερε στην βασική ενδεκάδα στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Καθιερώθηκε και εξελίσσεται σε έναν από τους πολυτιμότερους, αν όχι στον MVP, του ΠΑΟΚ την τρέχουσα περίοδο, παίζοντας πραγματικά... ασταμάτητα. Το πλέον αξιομνημόνευτο για τον επτά φορές διεθνή παίκτη είναι οι αντοχές του, με δεδομένο ότι είναι ο Ελληνας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την φετινή σεζόν.

Μετράει, έως τώρα, 30 παρουσίες, οι 29 εξ αυτών 90λεπτες, ένα γκολ και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται μόλις δύο μακριά από την πιο γεμάτη του χρονιά, όταν είχε γράψει 32 συμμετοχές αγωνιζόμενος στον Ατρόμητο, την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Είναι ενδεικτικό, ότι με 2.815 λεπτά, μέχρι στιγμής φέτος, στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου, τοποθετείται στους κορυφαίους των αριστερών μπακ στην Ευρώπη (στα πρωταθλήματα α' κατηγορίας) με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τον βρίσκουμε στην 6η θέση, πίσω από τον Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει παίξει 3.004 λεπτά, τον Γκριμάλντο της Μπενφίκα με 2.957 λεπτά, τον Βάινταλ της Αλκμάαρ με 2.935 λεπτά, τον Μπάρισιτς της Ρέιντζερς με 2.843 λεπτά και τον Γκαβορί της Σταντάρ Λιέγης με 2.820 λεπτά.

Οι κορυφαίοι αριστεροί μπακ σε λεπτά συμμετοχής είναι οι εξής:

1.Ρόμπερτσον Λίβερπουλ 3.004

2.Γκριμάλντο Μπενφίκα 2.957

3.Βάινταλ Αλκμάαρ 2.935

4.Μπάρισιτς Ρέιντζερς 2.843

5. Γκαβορί Σταντάρ Λιέγης 2.820

6.Γιαννούλης ΠΑΟΚ 2.815

Η αξία του στο transfermarkt έχει «εκτοξευτεί» στα 4,5 εκ. ευρώ, ενώ ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2019, ήταν στα 2,5 εκ. ευρώ. Απολύτως δικαιολογημένα, καθώς τα κατορθώματά του είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Γι' αυτό και ο Αμπέλ Φερέιρα ούτε που σκέφτεται να τον αντικαταστήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.