Στο ρελαντί οι Σίξερς, άλωσαν την Ατλάντα οι Καβαλίερς

Αχίλλειος Έξαρχος03 Ιανουαρίου 2021

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησαν οι Φιλαντέλφεια 76ερς απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς και συνέχισαν την εντυπωσιακή ως τώρα πορεία τους στο NBA. Το τελικό 127-112 κρίνεται απόλυτα δίκαιο για τους Σίξερς, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν άνετα στη νίκη. Ο Τομπάιας Χάρις με 24 πόντους και ο Μπεν Σίμονς, ο οποίος σημείωσε triple double (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ) ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης των Σίξερς.


Με αντεπίθεση από τα μέσα της τρίτης περιόδου, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς άλωσαν την Ατλάντα επικρατώντας των Χοκς με 96-91. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή από την αρχή του αγώνα φτάνοντας στο +15 (67-52) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, επήλθε το ολικό «μπλακ άουτ». Οι Καβς μείωσαν γρήγορα και το ματς στην τέταρτη περίοδο εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Τελική νικήτρια η ομάδα του Κλίβελαντ, η οποία είχε για κορυφαίο τον Κόλιν Σέξτον με 27 πόντους. Για τους Χοκς, ο ΝτιΆντρε Χάντερ είχε 17 πόντους.


Ματς με αμφίρροπη εξέλιξη για τρεις περιόδους έγινε στο Ορλάντο. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με πρώτο «βιολί» τον Ντάριους Μπάζλεϊ, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους πάτησαν γκάζι στην τέταρτη περίοδο και λύγισαν τους Μάτζικ με 108-99, πετυχαίνοντας τη δεύτερη φετινή τους νίκη. Τζορτζ Χιλ (18π.) και Σάι Γκίτζλιους-Αλεξάντερ (16π.) είχαν επίσης σημαντική συνεισφορά στη νίκη των Θάντερ.


Την τρίτη τους φετινή νίκη πέτυχαν οι Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι χάρη σε ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο κατέβαλαν την αντίσταση των Ιντιάνα Πέισερς με 106-102. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Δεν φάνηκαν αρκετοί για τους Πέισερς οι 33 πόντοι του Μάλκολμ Μπρόγκντον.


Αυτοκτονικές τάσεις παρουσίασαν οι Πέλικανς απέναντι στους Ράπτορς, όμως στο τέλος πήραν τη νίκη με 120-116. To συγκρότημα από τη Νέα Ορλεάνη έφτασε να προηγείται ακόμη και με +12 (101-89) στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο, ένα σερί 24-10 των Ράπτορς έφερε το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού. Πιο ψύχραιμοι στο τέλος φάνηκαν οι Πέλικανς και πανηγύρισαν τη νίκη. Ο Μπράντον Ίνγκραμ με 31 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Για τους Ράπτορς, ο Φρεντ Βαν Βλιτ είχε 27 πόντους.


Οι Χιούστον Ρόκετς απέδειξαν ότι μπορούν και χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν. Ο σούπερ σταρ της ομάδας έμεινε εκτός λόγω διαστρέμματος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το ματς με τους Σακραμέντο Κινγκς, γεγονός ωστόσο που δεν στοίχισε στις «ρουκέτες». Με κορυφαίο τον Γουόλ, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους οι Ρόκετς επικράτησαν με 102-94. Κορυφαίος για τους ηττημένους ο ΝτιΆρον Φοξ, ο οποίος φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 23 πόντους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.