Στο προσκήνιο και πάλι το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην Θέρμη

Γιώργος Καστάνης20 Οκτωβρίου 2023

Παρότι τηρείται σιγή ιχθύος, δεν αποκαλύπτονται οι κινήσεις που ήδη έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, εντούτοις για το θέμα του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης, πληροφορούμαστε πως έχουν δρομολογηθεί σημαντικές εξελίξεις.

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” αποκαλύφθηκε πως μετά την επανεκλογή του Θεόδωρου Παπαδόπουλου με το εντυπωσιακό ποσοστό που ξεπερνά το 70%, το πρότζεκτ του νέου αθλητικού κέντρου είναι στα σκαριά. Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Για την έκταση των 203 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στην waterland υπάρχει απόλυτη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για την αξιοποίησή της, παρότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις προχωρημένες επαφές.

Παράλληλα όμως και αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, υπάρχει ακόμη μία μεγάλη έκταση, δίπλα σε αυτή που προαναφέραμε. Και η οποία έχει αγοραστεί.

Μάλιστα ανώτερο στέλεχος του δήμου έλεγε πρόσφατα: “Ο Πόντιος αγοράζει γη και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι”.

Εννοώντας τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε αυτό τον χώρο, την μεγάλη έκταση, θέλει να κάνει την νέα επένδυση, ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο ο ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος του.

Μία σημαντική αποκάλυψη, που έχει σχέση με την έκταση των 203 στρεμμάτων, δίπλα στην watrerland είναι η εξής: Στο υπέδαφος της συγκεκριμένης έκτασης, έχει γίνει μελέτη γεωθερμίας. Και το επιστημονικό πόρισμα είναι πως το νερό, έχει θερμοκρασία 38 βαθμούς κελσίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η αξιοποίηση του νερού, για την πισίνα που θέλουν και οι δύο πλευρές (Δήμος και ΠΑΟΚ) να κατασκευαστεί, θα είναι ιδανική, γιατί το κόστος θα είναι ελάχιστο. Δεν αναφερόμαστε στο κόστος κατασκευής του κολυμβητηρίου που προσδιορίζεται κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ από επίσημα χείλη, αλλά στο κόστος αξιοποίησης του νερού που υπάρχει στο υπέδαφος.

Ακόμη και για την θέρμανση, στα κτίρια που θέλουν να κατασκευάσουν, το κόστος θα είναι ελάχιστο. Πολύ απλά, διότι το νερό έχει θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου, κάτι το οποίο ισχύει για την συγκεκριμένη περιοχή.

Αναφορικά με την προοπτική κατασκευής ενός νέου αθλητικού κέντρου, το πράσινο φως θα ανάψει από τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ. Αυτό γνωρίζουν όλοι και μέσα στον Δήμο Θέρμης.

Απομένει να επιβεβαιωθεί και στο τυπικό σκέλος η αγορά της νέας έκτασης, δίπλα σε αυτήν των 203 στρεμμάτων. Για την οποία πρέπει να αναφέρουμε ότι είχε γίνει προ ετών, μία πρώτη συζήτηση ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θόδωρο Ζαγοράκη και τον νυν Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Το πρότζεκτ για το νέο αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει ακόμη και κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας, σύνδεση του χώρου με το αεροδρόμιο Μακεδονία, αλλά και με το οδικό δίκτυο για την Χαλκιδική.

Οι τελικές ανακοινώσεις, θα γίνουν από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, όταν ο ίδιος το επιλέξει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.